26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Paramatik'ler değişiyor

Hem bankacılık hizmetleri hem de telefon görüşmesi, internet erişimi gibi birçok farklı iletişim hizmeti tek noktadan yapılabilecek.

Türk Telekom ve Garanti Bankası, hem bankacılık hizmetlerini hem de telefon görüşmesi, internet erişimi gibi birçok farklı iletişim hizmetini tek noktada buluşturan ''Multimatik''i hizmete sunacak.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, Garanti Bankası'nın Paramatik'i ve Türk Telekom Nokta'nın birleşimi olan Multimatik'in, hem bankacılık hizmetlerini hem de telefon görüşmesi, internet erişimi gibi birçok farklı iletişim hizmetini tek noktada buluşturacağı kaydedildi.

Bu kapsamda, Garanti Bankası Paramatiklerinin, Türk Telekom'un sunduğu multimedya ankesörlü telefon hizmeti Türk Telekom Nokta ile birer iletişim noktasına dönüştüğüne işaret edilen açıklamada, bu yeni iletişim noktasının, MultiMatik adıyla müşterilerin kullanımına sunulacağı duyuruldu.

Bir tarafında Garanti Bankası'nın Paramatik'i bulunan ''MultiMatik''in diğer tarafında yer alan Türk Telekom Nokta, bir ATM cihazı olma özelliğinin yanı sıra, tüketicilerin telefon görüşmesi yapmalarına, SMS ve e-posta göndermelerine, internete erişmelerine olanak tanıyor ve çeşitli iletişim hizmetlerini tek noktadan sunuyor. Tüketiciler, MultiMatik ile hem para çekebilecek, hem de e-posta gönderebilecek.

Türk Telekom'un müşteri odaklı, entegre iletişim çözümleri sunma hedefi doğrultusunda, Garanti Bankası işbirliği ile geliştirilen MultiMatik'in, farklı iletişim hizmetlerini, 100'ün üzerinde bankacılık işlemi ile birlikte sunarak bir ilke imza attığı vurgulandı.

Tüketicilere ihtiyaç duyacakları tüm telekomünikasyon ve bankacılık hizmetlerini tek noktadan sunacak ilk MultiMatik'in kurulumunun, Gayrettepe Türk Telekom Müdürlüğü önünde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, ilk aşamada turistik bölgeler ve üniversiteler ağırlıklı olmak üzere, ortak kabinlerin önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırılmasının planlandığı duyuruldu.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 14:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?