22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Prof. Dr. Giritli toprağa verildi

1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İsmet Giritli toprağa verildi. Giritli için cinaze namazından önce son olarak görev yaptığı Kültür Üniversitesi'nde tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Tamer Koçel, törende yaptığı konuşmada, Giritli'nin hem mütevazı, kolay ulaşılabilir hem de bildiklerini paylaşan bir hoca olduğunu ve Atatürkçü düşüncenin gelişmesine katkısının bulunduğunu anlattı.

Giritli'nin uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel de Giritli'nin, 1961 Anayasasının hazırlanmasında önemli rol aldığını ve en derin savunucuları arasında yer aldığını hatırlattı.

Giritli için daha sonra Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bir çelenk gönderdiği törene, Giritli'nin eşi Suna ve oğlu Ahmet Rıza Giritli, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, gazeteci Umur Talu, fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Hava Harp Okulu'ndan bir grup eski öğrencisi ile akademisyenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi takıldı.

Cenaze namazının ardından Giritli'nin Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Rumeli Feneri Köyü Aile Mezarlığı'na defnedildi.



AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 16:12:59
Güncelleme :5 Şubat 2007 Pazartesi 16:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?