17
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Sanal dolandırıcılığa karşı, Türkçe güvenlik programı

İzmir - Sanal alem üzerinden dolandırıcılığı önlemek amacıyla ilk Türkçe güvenlik yazılım programını üretme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Bilkur Bilgisayar Kursu Müdürü Fahrettin Erdinç, Türkçe güvenlik yazılım programı olmamasını önemli bir eksiklik olarak gördüklerini, bilgisayarlardan rahatlıkta bilgi ve kredi kartı şifrelerinin çalınabileceğini söyledi.

Hackerların (çökertici, korsan), TSK, Emniyet Teşkilatı gibi stratejik kurumlardan bile rahatlıkla bilgi çalabileceğini öne süren Erdinç, hazırladıkları Firewall (Ateş, Güvenlik Duvarı) programıyla hackerların kesinlikle başkalarının bilgisayarlarına giremeyeceklerini savundu.

Erdinç, taslak halinde olan ve 1.5-2 yıl içinde tamamlanmasını bekledikleri programı, ilk olarak stratejik kurumlara vereceklerini bildirdi.

ABD, İngiltere, Hindistan, Almanya gibi ülkelerin güvenlik yazılım programı ürettiğini ve bu programların İngilizce olduğunu belirten Erdinç, şu bilgileri verdi:

"Bu ülkelerin ürettikleri programlar İngilizce olduğu için, bilgisayarlarda tam ayarlama yapmak mümkün olmuyor. Tam ayarlama yapılamadığı için de hackerlara açık kapı bırakıyor. Bizim Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile üzerinde çalıştığımız program tamamen Türkçe..."

AA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?