19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Sanalda 'strriptiz' savaşı!

Alman Bild Gazetesi, iphone telefonları üzerinden “seksi birinci sayfa kızını soyma” hizmeti vermek istedi. Apple, “Ahlak standartlarımıza uygun değil” yanıtı verdi.

Avrupa’nın en büyük tabloidi olan Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ve gazetenin sanal pazarlama uzmanlarının “Shake the Bild Girl” adını verdiği uygulamada, telefonu sallayarak kızın kıyafetleri çıkarılabiliyor. Bu uygulamanın, gazetenin iPhone hizmetinin de lokomotifi olması bekleniyordu. Bild Gazetesi’nin geçen Aralık’ta başlattığı ve bu uygulamayla zenginleştirmek istediği iPhone hizmetini, şimdiye dek 100 bin kullanıcı indirdi.

Ancak Bild editörlerine göre, bu seksi fotoğraflar, geçmişte kalabilir. Çünkü iphone’un üreticisi Apple, ‘seks’in bu üründe yeri olmadığı görüşünde. Bu nedenle Bild kızı da Apple’a fazla geliyor.

Axel Springer uygulamada ısrarlı Bild’in bağlı olduğu medya grubu Axel Springer, diğer Alman medya devlerinden de desteğini alarak Apple’ı protesto etmeyi planlıyor.

Bild’in dijital medya bölümü başkanı Donata Hopfen, Alman Gazete Yayıncıları Federasyonu’nda konuyu gündeme taşıyarak, erotik içerikli yayına kısıtlama getirilmesinin sansür olduğunu yineledi ve Apple şirketini şikayet etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 22:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?