22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Sarhoş uçan astronotlar

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gönderilecek bir bilgisayara dün sabotaj düzenlenmesinden sonra, astronotların sarhoş uçtukları iddiasıyla iyice karıştı.


Bir süre önce, astronotlar arasındaki aşk üçgeninde bir kadın astronotun rakibesine saldırması ve tutuklanmasıyla başlayan garip olaylar zincirine son olarak, Aviation Week&Space dergisinin, astronotların uçuşa alkollü çıktığı iddiası eklendi.

Derginin bir NASA içinde yapılan bir soruşturma raporuna dayanarak web sitesinde verdiği haberde, en az iki kez astronotlara sarhoş uçma izni verildiği ve başka astronotlara da güvenlik riski oluşturacak kadar çok içkili oldukları uyarısı yapıldığı iddia edildi.

Bir NASA yetkilisi, raporda böylesi ayrıntılar bulunduğunu doğrularken, bunların isim belirtilmeden yapılan görüşmeler olduğunu söylemekle yetindi.

NASA'nın, bu astronotların sağlığıyla ilgili bu raporu bugün ele alması bekleniyor.

NASA, aşk üçgeni skandalında hakkında adam kaçırma ile hırsızlık ve saldırıdan dava açılan Lisa Nowak adlı astronotu görevden aldıktan sonra, astronotların davranışlarıyla ilgili bir iç soruşturma başlatmıştı.

NASA, dün Endeavour uzay mekiği ile 7 Ağustosta UUİ'ye gönderilmesi planlanan bir bilgisayarın kablolarının bilerek ve isteyerek kesildiği iddiasıyla soruşturma açmıştı.


aa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?