18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

’Şehvetli robotlar’ geliyor

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesinin birinci sayfasında dikkati çeken başlık ilginç, "Seks ve yalnız robot".

Habere göre bilimadamları, önce yürütüp koşturdukları, sonra da konuşturdukları robotların hayatlarına, yeni anlamlar kazandırmaya çalışıyor. Bir dizi suni kromozom geliştiren Güney Koreli bilim adamı Kim Jong-Hwan, robotların önce kendilerini şehvetli hissetmelerini, sonra da üremelerini sağlamaya çalışacağını söylüyor.

Çabalarının nedenini ise şöyle açıklıyor:

"I Robot benzeri filmlerin uyardığı gibi, robotların kendi kişilikleri ve duyguları olacak. Bu insanlık için tehlikeli olabilir. Ancak eğer iyi ve uysal kromozomlara sahip bir robot üretebilirsek, tehdit oluşturmayabilirler."
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 11:01:05
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 11:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
öner hatipoğlu IP: 85.99.28.xxx Tarih : 7.02.2005 16:03:55
öner hatipoğlu Acaba robot teknolojisindeki bu ilerleme ne gibi siyasi çıkar,kaygı ve plan içermekte?Robot teknoloji üstüne uzmanlaşmak isteyen biri olarak benim açımdan sevindirici bir gelişme fakat,bu ilerlemenin gelecekte çok sıkıntı yaratacağı görüşündeyim insanlık adına.Belki sosyal hayatta insan gücü vasvını yitirecek,düşmanının zekasından daha üstün zekalı savaş orduları düzenlenecek ya da ataerkil toplumlardaki erkek ihtiyacını sıfıra indirecek üreme robotları geliştirilecek.Sonuç olarak teknolojinin ilerlemesini elimizde tutamayan biir toplum olarak su anlık şaşıracak bir haber olarak görüyorum bunu..