16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

'Sekreterim iş arıyorum'a dikkat

"Sekreterim, iş arıyorum" mail’leriyle virüslü kadın fotoğrafları gönderip ’tık’layanların bilgisayarına giren ve banka hesaplarını boşaltan çete yakalandı.

BAZI banka müşterileri, hesaplarından para çekildiğini söyleyerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Ekipler, 4 ay süren takiple kredi kartı dolandırıcılığından 9 ay cezaevinde kalıp 11 ay önce tahliye olan hacker Mustafa Bayzat’ın liderliğini yaptığı çetenin izine ulaştı. Hesap bilgisi alınan bir banka müşterisinin parasını, Niğde’deki bir ATM’den çeken çete üyesi Ahmet Kale takibe alındı. 15 günde bütün çete üyelerinin adresleri belirlendi.

1 milyon e-mail adresi

Bayzat ve iki adamı Kadıköy’de, çete üyesi 6 kişi de İstanbul, İzmir, Niğde ve Kocaeli’de düzenlenen eşzamanlı baskınlarla yakalandı. Bayzat’ın üzerinde yaklaşık 60 bin YTL para ele geçti. Geçtiğimiz günlerde aynı yöntemle dolandırılan Antalyalı Hüsnü Akbal’ın da Bayzat’ın kurbanlarından olduğu belirlendi. Bayzat’ın bilgisayarlarında 1 milyon e-mail adresi bulundu.

Her gördüğünüzü ’tık’lamayın

Koruyucu programlara yakalanmayan bir virüs hazırlayan hacker Mustafa Bayzat, virüsü "ozelsekreter.com" ve "sekreterara.com" adreslerindeki kadın sekreter fotoğraflarına yerleştiriyor. Bayzat, güzel kadın fotoğrafları ile süslediği "Sekreterim, iş arıyorum" maillerini gönderip tuzak kuruyor, virüs, mail’lerden siteye dönüp fotoğrafları tıklayanların bilgisayarını ele geçiriyor.

aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 10:07:08
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 12:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?