16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Sektör 3G ihalesini bekliyor

Cep telefonlarında 3G hizmeti ve numaraların taşınabilmesiyle ilgili yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından GSM sektöründe yeni bir hareketlilik yaşanacağı belirtildi. 

Vodafone Satış Genel Müdür Yardımcısı Aydın Çamlıbel, 1 Ocak'tan sonra Telsim-Vodafone, 1 Nisan tarihinden itibaren de sadece Vodafone markası altında hizmet vermeye başladıklarını hatırlattı. Türkiye'de GSM sektöründe 3 oyuncunun bulunduğunu belirten Çamlıbel, bu alanda pazar birincisiyle farkı kapatmayı ve pazar üçüncüsüyle aralarındaki farkı açmayı hedeflediklerini söyledi.
Çamlıbel, GSM hizmetlerinin yaygınlaşmasının ev telefonu kullanımı artışını durdurduğunu dile getirerek, sabit hat kullanımının hiçbir zaman sıfırlanmayacağını, ancak gelirinin önemli bir oranda azalmasının bu şartlar altında normal olduğunu söyledi.

''3G HİZMETİ, PAZARDAKİ YARIŞI ARTIRACAK'' 

Çamlıbel, yakın bir tarihte cep telefonlarında 3G hizmeti ve numaraların taşınabilmesiyle ilgili ihalenin yapılacağını ve böylelikle numara taşınabilirliğinin geleceğini belirterek, şöyle devam etti:
''3G hizmeti pazardaki yarışı artıracak. Zaten GSM sektörü, bildiğim kadarıyla şu anda Türkiye'de ve dünyadaki en önemli sektörlerin başında geliyor. Hem istihdam hem insanların kullanımı hem de diğer ticaret alanlarını etkilemesi açısından. Bu konuda da Vodafone olarak müşterilerimize en iyi hizmeti vereceğiz. Bu hizmet sayesinde cep telefonu kullanıcıları için yaşam daha da kolaylaşacak. Ayrıca, 3G hizmeti GSM piyasasındaki rekabet ortamını destekleyecek pozitif bir gelişme olacak. Sektör, aboneye daha çeşitli hizmetlerin sunulduğu bir pazar haline gelecek. 3G, rekabeti çok daha fazla destekleyecek. Sektörde rekabetin daha da canlanması için numara taşınabilirliğinin devreye alınması gerek. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak ve kaliteyi uygun fiyata alabilmelerini sağlama için elimizden geleni yapacağız ve bu konuda çok da iddialıyız.'' 3G hizmetine geçiş işlemlerinin 2007 yılı sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ettiklerine değinen Çamlıbel, 2008'in ilk günlerinden itibaren telefon numaralarının aboneye geçmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 11:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?