22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Sony'nin keşfettiği Türk

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Sony’nin VAIO marka bilgisayarları için bir kulüp oluşturan Ercüment Büyükşener, projesini Sony Corporation’a sattı.

Büyükşener tarafından geliştirilen ve Sony VAIO kullanıcılarının birbirine destek olması için kurulan klüp, dünyanın 21 ülkesine örnek gösterildi. Büyükşener, artık Sony’nın resmi VAIO uzmanı ve kulübün yöneticisi olarak görev yapıyor, her ay düzenli olarak maaş alıyor. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun olan 23 yaşındaki Büyükşener, yaklaşık 2 yıl önce, Sony’nin büyük ilgi gören VAIO model bilgisayarının kullanıcılarını bir araya getiren bir kulüp kurdu. Kulüp VAIO, Sony Corporation’un dikkatini çekerek, uluslararası alana taşındı. Büyükşener, Türkiye’deki kulübün 8 bin üyesi olduğunu, dünyadaki üye sayısının ise yarım milyonu aştığını aktardı.

Sony, Ercüment’i gizlice izledi

Büyükşener, kulüp üyelerini bir araya getirmek için düzenledikleri kahvaltıya, Sony Corporation’un Sony VAIO’nun Pazarlamadan Sorumlu Avrupa Müdürü Nice Henderijckz’in resmi sıfatını gizleyerek katıldığını anlattı. Büyükşener, Henderijckz’in, VAIO kullanıcısı olarak toplantıya katılarak, etrafı gözlemlediğini, daha sonra Sony Avrupa tarafından Brüksel’e davet edildiğini ve Sony yetkilileriyle bir araya geldiğini söyledi. Büyükşener, Kulüp VAIO’nun, Sony Firması’nın resmi kulübü haline geldiğini belirtti. Büyükşener, kendisine ödenen aylık ücreti ise açıklamadı.

Akşam
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 14:23:06
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 14:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?