27
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Sosyal ağlara onlar hakim

Facebook, Myspace, Twitter gibi sosyal ağlarda kadınların oranı erkekleri geride bırakıyor.

19 sitede yapılan araştırmaya göre sosyal ağlarda kayıtlı kullanıcıların yüzde 53'ü kadın, yüzde 47'si de erkeklerden oluşuyor.

Aralarında "Twitter, Facebook, MySpace ve Digg gibi sosyal âlemin en çok ilgi gören sitelerin kadın mı yoksa daha çok erkek mi üyesi var" diye bakıldığında kadınlar 19 sitenin yüzde 84'ünde ağırlıkta olduğu görülüyor. Bu habere en çok erkekler üzülecek ama kadınlar çoğunluk. Teknoloji ile daha çok erkeklerin ilgilendiğini düşünerek, internetteki sosyal ağlarda erkeklerin çoğunlukta olduğu sanılıyor. Online cemaatlerde erkeklerin çoğunluğu oluşturduğunu düşünenler yanılıyor. Ancak yine de kendini kadın süsü vermiş kullanıcılar olduğunu düşünerek erkekler içini rahatlatabilir. Facebook veya myspace gibi sanal âlemin ağlarında kadın kullanıcıların oranı yüzde 53 erkeklerin oranı da yüzde 47. Ancak bu oranlar tamamen kullanıcıların beyanına bağlı.

SAHTE HESAPLAR ÇOK!
Twitter, Facebook, MySpace ve Digg gibi sitelerde Pingdom tarafından yapılan araştırmaya Yahoyt.com yer vermiş. Ancak bu tür sitelerde takma isim ve yanlış bilgi verenlerin oranı hiç azımsanmıyor. Erkeklerin karşısında kadın olduğunu düşünerek kişisel bilgilerini vermekten kaçınmaması internet üzerinden yürütülen sahteciliğin sık karşılaşılan bir yöntemi. Yine sanal âlemde izini kaybettirmek istiyenler veya farklı amaçlar için de yanlış bilgiler verilebiliyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 21:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?