22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Sümerolog Çığ'a ödül

Türkiye'de, "canlı tarih" olarak anılan, 93 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a, Adana Tepebağ Rotary Kulübü "Meslek Hizmet Ödülü" verdi.

Sümerolog Çığ, Adana'da düzenlenen törende, kürsüye davet edildikten sonra öz geçmişinin okunacağı anons edilince, bunun çok uzun süreceğini belirterek, sandalye istedi.

Doğumundan, eğitimine, yazdığı kitaplara ve aldığı ödüllere kadar tüm yaşantısı satır başlarıyla anlatılan Çığ, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıllardan günümüze yaşadığı değişimlere dikkati çekti.

Türkiye'nin geçirdiği evreleri anlatırken, bunun kıymetinin bilinmesi, Atatürk'ün çok iyi tanınması ve anlanması gerektiğini belirten Çığ, "1933 yılında ilkokul öğretmenliği yapıyordum. O yıllarda devrimlerimiz bitmişti. Yazımız değişmiş, takvimimiz, ölçülerimiz değişmişti. Amerikalı bir gazeteci bana 'Siz çok büyük bir milletsiniz. Biz 20 yıldır ölçülerimizi bile değiştiremiyoruz, ama siz çok kısa sürede birçok şeyi değiştirdiniz' demişti"dedi.

aa
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 11:56:03
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 17:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?