28
Mayıs
2024
Salı
BİLİM TEKNOLOJİ

Suudi Arabistan'da nükleer deney

Suudi Arabistan'ın, barışçı amaçlı nükleer teknoloji deneyleri yaptığı bildirildi. Yapılan deneylerin İran'ın nükleer faaliyetlerine bir cevap niteliğinde olduğu sanılıyor.

Suudi Arabistan'ın Kuveyt Büyükelçisi Abdülaziz El Fayez, Kuveyt'te yayımlanan "El Kabas" gazetesine verdiği demeçte, deneylerin Riyad'daki Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Kenti'nde yapıldığını söyledi.

Suudi Arabistan'ın nükleer silah peşinde olmadığının altını çizen El Fayez, "nükleer enerji alanında" olduğunu söylediği deneyler konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Kral Abdülaziz Kenti araştırma tesisi yetkilileri ise nükleer çalışmalarının enerji üretimiyle ilgili olmadığını, Büyükelçi Abdülaziz El Fayez'in tesisteki faaliyetler konusunda yanlış yorumda bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, buradaki araştırmacıların tarım, su kaynakları, kanser tedavisi gibi çeşitli alanlar için nükleer uygulama teknikleri üzerinde çalıştıkları belirtildi.


aa
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KARACAN IP: 85.102.249.xxx Tarih : 15.11.2006 17:27:46
Sanmıyorum. Nükler Teknolojiyi Amarika mı vermiş Suudlara... Amarikan politikası olmasın. Coni öleceğine Araplarla Acemleri-Türkleri (İran'ın büyük bir çoğuluğu Türk) birbirine kırdıralım. Daha sonra Coni İran'a tatile gider politikası olmasın. Ne dersiniz nede olması BOB'da bizde eşbaşkanız. Elimizden gelen lojistk desteği saağlarız. Hatta İsrail'in güvenliği için Mehmetçiği bile göndeririz. Saygılarımla,