16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Suyun serüveni

WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), küresel iklim değişikliğinin de etkileriyle her geçen gün azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için “Su: Suyun Yeryüzündeki Serüveni” kitabını hazırladı.

Yakında piyasaya çıkacak olan kitap, Garanti Bankası’nın katkılarıyla hazırlandı. Kitap, insanın su ile olan ilişkisini, suyun uygarlıkları nasıl şekillendirdiğini ve insanlık tarihinde devirler başlatıp devirler sona erdirdiğini, eşsiz fotoğraflarla anlatıyor.

232 sayfalık büyük boy kitapta “Yaşamın özü ve gezegenimizin simgesi”, “Su ve insanlık”, “Bozulan su döngüsü”, “Su krizi” ve “Rakamlarla su” başlıkları yer alıyor.

Su kaynaklarıyla ilgili bilimsel araştırmaların yanısıra somut alan uygulamalarıyla çözüm önerileri getiren WWF Türkiye, kamuoyunda su konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor. Kitapta, suyun öncelikli ortak değer olması gerektiğinin altı çiziliyor:

SU: ORTAK DEĞER


Yeryüzündeki toplam su varlığının yüzde birinden az olan tatlı su kaynakları, küresel ısınma ve kuraklık tehdidi dünyanın gündemine oturmasından çok daha önce, hızlı nüfus artışıyla beraber ihtiyaçları karşılamanın ve kalkınmanın ötesine geçen aşırı ve hatalı kullanımlarla yanlış yönetilmiştir. Bugün, yeryüzünde yaşamın sürdürülmesi için vazgeçilmez ve insanın onurlu bir yaşam sürmesinin ayrılmaz bir parçası olan su, herkesin önceliğinde olması gereken ortak bir değerdir.

Kitabın satış fiyatı 80 YTL olacak.

www.wwf.org.tr

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 17:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?