20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Teknolojiye yatırımın tam zamanı

"Teknolojiye yatırımın tam zamanı" diyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Arkan, şirketlerin ana işlere odaklanarak teknoloji kiralama yöntemiyle maliyetleri düşürdüğünü söyledi..

Büyük teknolojik altyapıların masraflarını ortadan kaldıran sanallaştırma ve kullandıkça öde modeli teknolojik yatırımların geri dönüşü daha hızlı oluyor. Microsoft Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta düzenlediği basın toplantısında geçen yılı ve krizi değerlendirirken, teknoloji yatırımı yaparken nasıl tasarruf sağlanacağının ipuçlarını verdi. Microsoft Genel Müdürü Çağlayan Arkan internette yazılım büyüsü ve yeni akıllı araç ve servislerin üretileceğini kaydetti. Arkan, "Herkes krizlerin yatırım yapma dönemi olduğu yönünde görüş belirtti. Teknolojiye yatırım yapma günü, aslında bugündür. Şirketlerin altyapıya, operasyonel verimliliğe yatırım yapmaları için uygun bir dönem. Teknoloji verimliliği artırır. Bu kriz fırsatları içeriyor. Teknoloji daha verimli çalışmayı sağlar. Kriz daha yavaş büyüme, daha seçici davranma dönemidir" dedi.

YÜZDE 20 BÜYÜME


Arkan, üç yılda bir cirolarını ikiye katlama gibi bir hedefleri olduğunu da belirterek, geçen yıl yüzde 15 büyüyen sektörün üzerinde büyüme gösterdiklerine işaret etti. Arkan, "Microsoft, ticari segment yanında tüketicide yüzde 82, küçük ve orta boy işletmelerde yüzde 88 ve MSN'de yüzde 87 büyüme gösterdi. Türkiye'de anında mesajlaşmayı sağlayan MSN'in 27 milyon kullanıcısı var. Türkiye, dünyada bu alanda üçüncü. Türkiye'nin teknolojide başka üçüncü olduğu bir alan yok" diye konuştu.

Şirketlere teknoloji yatırımı ile tasarruf

* ELEKTRİK TASARRUFU: Elektrik kullanımını azaltmak için uzaktan müdahale şansı vermek için Vista kullanımıyla gelen özellikler kullanılıyor.

* KULLANDIĞIN KADAR ÖDE: Yazılımdan sigortacılığa ve donanım yatırımında kullandığın kadar öde yöntemi maliyetleri düşürüyor.

* ULAŞIM MASRAFLARI DÜŞüYOR: Video konferans ve birlikte çalışma yöntemleriyle toplantı maliyetleri düşürülebiliyor.

* YENİ PAZARLAMA MODELLERİ: Nilüfer turizm 100 bin müşterisine SMS ile ulaştı. 1 yılda sadece bu kampanyadan 6 milyon dolarlık ciro artışı sağladı.Böylece sık kullanılmayan koltukları satma olanağı yakaladı.

* SANAL KULLANIMLA TASARRUF: Şirketler sahip oldukları dev sunucuları sanallaştırma yoluyla küçültüyor. Enerji ve yer maliyeti düşürülerek donanım yatırımı yapılıyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?