30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Telefon santrali yönetimi çözümü

IPera, Çağrı Analiz Sistemi “Abakus 360” içinde, telefon santrallerinin yönetilebilmesi için bir yazılım çözümü geliştirdi.

“Abakus 360 Santral Yönetimi Paketi” adı verilen yeni yazılım çözümü ile telefon santralleri birer kapalı kutu olmaktan çıkıyor, giderleri yükselten her türlü olumsuzluğa anında müdahale edilebiliyor.

Katma değerli iletişim uygulamaları geliştiren IPera İletişim Teknolojileri, ilk olarak 2005 yılında piyasaya sürdüğü Abakus 360 Çağrı Analiz Sistemi içinde geliştirilen yeni yazılım çözümünü duyurdu. “Abakus 360 Santral Yönetimi Paketi” adı verilen yeni çözüm, şirketlere telefon santrallerine daha önce hiç olmadıkları kadar hâkim olabilmelerine olanak sağlıyor.

Abakus 360 Santral Yönetimi Paketi ile telefon görüşmelerinin planlandığı şekilde yapılıp yapılmadığını izleyebilmek, kullanımdaki anormallikleri saptamak ve nedenlerini ortaya çıkarmak mümkün olabiliyor. Bu sayede sistemlerin kullanım verimliliğini yükselterek telefon giderlerini %8 ile %35 arasında azaltabilmek mümkün oluyor.

“Çevir sesini duymanız hey şeyin yolunda olduğunu göstermez!”

Telefon santrallerinin kapalı kutu olması nedeniyle sorunların çoğu zaman hiç fark edilemediğini belirten IPera Genel Müdürü Tolga Gündüz; “Çoğu yönetici, santralden çevir sesi alıp bir yerleri arayabildiği sürece her şeyin yolunda olduğunu düşünür. Oysaki bugüne kadar telefon görüşmelerini incelediğimiz 500’ün üzerindeki şirketin tamamına yakınında telefon santrallerinde irili ufaklı sorunlar olduğunu gördük. Bu sorunlar kimsenin dikkati çekmeden sinsi bir şekilde orada duruyor ve şirketlerin verimliliğini ve karlılığını kemiriyor. Şirketler yılda binlerce YTL’nin buhar olup uçtuğunu fark edemiyorlar bile. Yeni geliştirdiğimiz Abakus 360 Santral Yönetimi Paketi ile artık bu tür sorunları ortaya çıktığı anda büyük zararlara neden olmadan fark etmek ve gidermek mümkün olacak” diyor.

Abakus 360 Santral Yönetimi Paketi, sadece bir adet telefon santrali kullanmakta olan işletmeler tarafından da kullanılabildiği gibi, çok sayıda telefon santraline sahip mağaza zincirleri, otel zincirleri, çok şubeli organizasyona sahip şirketler ve bankalar tarafından da kullanılabilmektedir.

...
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 12:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?