22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Telekom yönetimi protesto edildi

Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine kurumun genel müdürlüğüne grev kararı astı.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü Örnek Nizamiye girişinde toplanan Haber-İş üyeleri, "Haber-iş nerede, biz oradayız" sloganı attılar.

Ellerinde, "Kazanılmış sendikal haklarımızı geri vermeyiz", "eşit işe, eşit unvana, eşit kıdeme, eşit ücret istiyoruz" dövizleri taşıyan sendika üyeleri, alkışlarla Telekom yönetimini protesto ettiler.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, burada yaptığı açıklamada, "Yeni gelen patronların kurumda sendikal örgütlenmeyi bitirmek için ellerinden geleni yapacağını zaten bildiklerini" anlatttı. Akcan, şunları kaydetti:

"Sendikal örgütlenmemiz asla patronlara teslim edilmeyecek. Patronlar, kamuoyuna bir açıklama yaparak, 'yüzde 38' zam istediğimizi söylediler. Eğer böyleyse çıkın karşımıza bu rakamın yarısına imzalamazsak namerdiz. Bizim teklifimiz asla kurumu, yönetimi zora sokmayı amaçlamadı. Bizim teklifimiz kurumun önünü açıyordu. Kimse unutmasın, bu kurum, bu patronlardan önce de vardı ve daha başarılıydı."

AA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 16:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?