27
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

TÜBİTAK'tan özel ödül

TÜBİTAK, bilimsel veya teknolojik alanlarda uluslararası düzeyde araştırma ve yayın yapan yurt dışında yerleşik Türk bilim insanlarına gelecek yıldan itibaren TÜBİTAK Özel Ödülü vermeye başlayacak.

TÜBİTAK Bilim Kurulu, bilimsel veya teknolojik alanlarda uluslararası düzeyde araştırma ve yayın yapan ve/veya bu alanların mensubu olan yurt dışında yerleşik Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanları için TÜBİTAK Özel Ödülü oluşturdu ve ödülün 2007 yılından başlayarak verilmesine karar verdi.

TÜBİTAK'ın uygulamakta olduğu ödül sisteminde ISI Web of Science dizininde taranan dergilerde yapılan yayınlar ve bu yayınlara yapılmış atıfların öne çıkması, zaman içinde ödüllerin bir tür "yayın-atıf ödülü" olarak algılanması, sistemin yeniden düzenlenmesinde etkili oldu.

Adayların bilim ve teknolojiye yaptıkları katkı paralelinde ödüllendirilmeleri gereğinden hareketle ödül esasları ve başvuru formu, adayın bu katkıyı öne çıkartan bir dosya formatıyla TÜBİTAK'a başvurmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlendi.


aa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 16:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?