15
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Tuhaf La Nina

Dünya Meteoroloji Örgütü, Avustralya'daki ciddi orandaki kuraklığın nedeninin, Pasifik Okyanusunda gözlenen La Nina iklim hareketinin "alışılmadık" özellikleri olduğunu bildirdi.


Örgüt yayımladığı bildiride, deniz yüzeyindeki sıcaklığın normalden yaklaşık 1.5 derece daha az olduğunu, bunun da La Nina hareketinin belirtisi olduğunu kaydetti.

Bildiride, 3 ila 6 ay sürmesi beklenen bu durumun "Avustralya'nın kuzey kıyısı açıklarında Hint Okyanusundaki yüzey sıcaklıkları normalin altında seyrettiğinden dolayı tuhaf bir görünüm olarak ortaya çıktığı" belirtildi.

Örgütten Leslie Malone adlı bir uzman yaptığı açıklamada, Avustralya'daki kuraklığın çok ciddi olduğunu belirterek, teoride Avustralya'nın çok yağış alması gerektiğini söyledi.

Malone, bu tuhaf La Nina'nın "dünyanın her yerindeki insanlar açısından bazı sonuçlar doğuracağını ve dünyanın bazı yerlerinde bu durumun az bir oranda görülmesinin bile ciddi etkiler doğurabileceğini, ancak bunun nerede olabileceğini söylemenin zor olduğunu" kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 10:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?