22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Türk mucitler Almanya'da

Yaptıkları bir çok icatla dünyada yeniliklere imza atmayı hedefleyen Türk mucitler Almanya yolcusu.

Almanya'nın Nürmberg kentinde 1-4 Kasım tarihleri arasında açılacak ''Uluslararası IENA Fikirler Buluşlar ve Yeni Ürünler Fuarı''na Türkiye, 4 buluş ile katılacak.

Bu yıl 59'uncusu düzenlenecek fuarda dünyanın dört bir yanından 700 kadar buluş ve yeni ürün sergilenecek.

Türkiye de bu yıl ikinci kez katıldığı fuarda, 2007 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda derece alan, İzmir Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Gürcan Gürses'in ''Dayanıklı Seramik Filtre'' adlı buluşu, öğretim görevlisi Ersin Doğan'a ait olan ve Kanal D'nin düzenlediği yarışmada Karadeniz Bölge birincisi seçilen ''Yüksek Güçlü Lazer'', yine aynı yarışmada İç Anadolu Bölge birincisi seçilen, Ahmet Terziakın ile Mehmet Terziakın'a ait ''Hafif ve güvenli araç üretimi'' adlı buluş ile Murat Nurol'a ait olan ve NTV'nin düzenlediği yarışmada birinci seçilen ''Urfa Merdiveni'' adlı buluşu sergileyecek.

Buluş ve icat alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan IENA Fuarı'nda onusunda uzman bilim adamlarından oluşan jüri, en başarılı buluş ve ürünleri belirleyip ödüllendirecek.

Deutsch Bank'ın desteğiyle düzenlenen fuar, 9.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, 1-2 Kasım'da katılımcılar ve profesyonel ziyaretçilere, 3-4 Kasım'da ise halka açık olacak.

Türkiye, geçen yıl IENA Fuarı'na ilk kez katılmış, sergilenen 3 buluş ve Türk Patent Enstitüsü'nün açtığı stand ödüle layık görülmüştü.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 10:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?