19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Türkiye interneti, 13. yaşını kutluyor

Türkiye interneti, 13. yaşını kutluyor. Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu, internetin Türkiye`ye gelişinin yıldönümünü de kapsayan İnternet Haftası`nın bu yıl 10-23 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanmasını kararlaştırdı.

İnternet Kurulu üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, ilk bağlantısı 12 Nisan 1993`te gerçekleştirilen internetin bu yıl Türkiye`ye gelişinin 13. yılını kutlayacaklarını ifade etti.

İnternet Haftası etkinliklerinin Ankara`da 12 Nisan`daki ``Doğum Günü Partisi`` ile resmen başlayacağını kaydeden Akgül, hafta kapsamında ülke genelinde çeşitli etkinlikler planladıklarını söyledi. Bu yılki etkinliklerde ağırlıklı olarak e-devlet ve e-Türkiye konularını ele alacaklarını söyleyen Akgül, Türkiye internetini geliştirmek için bütün sivil toplum örgütlerini etkinliklere aktif destek vermeye çağırdıklarını dile getirdi.

İnternet Haftası`nın, interneti Türkiye gündemine yerleştirmek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Akgül, ``e-Türkiye ve e-devlet kavramlarıyla tüm toplumunu tanıştırmak, İnternet Haftası için seçtiğimiz önemli bir hedeftir`` dedi.

İnternet kullanmayı öğreten kursların ücretsiz ya da düşük ücretlerle düzenlenmesine ilişkin kampanyalar başlatılmasını, internet cafelerde hafta boyunca ucuzluk kampanyaları gerçekleştirilmesini istediklerini anlatan Akgül, web sayfası yapmak, kişisel güvenlik ve virüslere karşı korunma yöntemlerinin öğretilmesinin internetin yaygın ve etkin kullanımına önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Akgül, Türkiye internetini büyütecek her türlü etkinliğe açık olduklarını ve destekleyeceklerini de belirtti.
.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 12:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?