30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Türkiye'de, VDSL2 iyi başladı

TÜRK Telekom, yeni nesil hızlı internet VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2) hizmetini 1 Temmuz 2008’den itibaren sunmaya başladı.

Türk Telekom’un söz konusu yeni yatırımı sayesinde Türkiye, VDSL 2 teknolojisini ilk kullanan sayılı ülkelerden biri haline geldi. VDSL2’nin 32 megabite varan hızı ile Türkiye, Avrupa’da 23 ülkedeki 190 DSL Sağlayıcısı arasında DSL teknolojisiyle en hızlı interneti kullanan üçüncü ülke konumuna erişti.

Evlere ve iş yerlerine giden telefon hatları üzerinden dijital veri transferini sağlayan teknoloji ailesi DSL’in en yeni ve hızlı üyesi VDSL2, Triple Play denilen ses, görüntü, hızlı internet üçlüsünün bir arada sunulması için tasarlandı. Böylece VDSL2 ile yüksek hızlarla alınabilecek IPTV (internet televizyonu yayını), HDTV, Videofon, VoD (isteğe göre video izleme), interaktif oyun oynama, interaktif oylamalara katılma VoIP (ses görüşmeleri) gibi katma değerli hizmetler sağlanabilecek.

TT VDSL2 teknolojisini 16 megabit ve 32 megabit indirme hızı olmak üzere iki paket seçeneği ile sunuyor. İki pakette de yükleme hızı 1 megabit olacak. Buna göre 700 megabit büyüklüğündeki bir VCD filmi saniyede 4 megabitlik internet hızıyla bilgisayara indirmek 29 dakikayı bulurken, 32 megabite hızındaki VDSL2 teknolojisiyle sadece 4 dakika sürecek

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 06:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?