26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Türkiye'de internet 15 yaşında

İnternet Medyası Derneği, Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde "İnternet Günleri" kapsamında bir dizi toplantı düzenliyor...

İnternet habercilerini ortak bir platformda toplamayı amaçlayan ve ilkeli, güçlü ve özgür bir İnternet Medyası oluşturma hedefini taşıyan "İnternet Günleri" kapsamında düzenlenen organizasyon, İstanbul Ceylan İntercontinental Oteli'nde bugün başladı.

Toplantıya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla birlikte, Sabah Gazetesi'nden Bülent Denli, Hürriyet Gazetesi'nden Fatih Çekirge, İMD Başkanı Hadi Özışık, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ve internetin önde gelen temsilcileri de katılıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada; Hükümet olarak internetle ilgili çeşitli düzenlemer yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, Adalet Komisyonu'nda internet suçları ile ilgili bir dizi tasarının kabul edildiğini belirtti.

Yıldırım, tasarının internette sansürü değil, internet suçlarına karşı bir yasal düzenlemeyi getireceğinin altını çizdi. Son zamanlarda kamuoyunu çok meşgul eden internette çocuk istismarı da tasarıda suç olarak kabul edildi.

Çalışma, internet suçlarıyla ilgili yapılan ilk düzenleme olması bakımından önem teşkil ediyor.
ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 13:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?