22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Türkiye'nin ilk havacılık marketi

Türkiye'nin ilk havacılık marketi olma özelliğine sahip Sema Havacılık A.Ş. havacılık meraklılarına internet üzerinden hizmet sunuyor. Sema Havacılık A.Ş. olarak, profesyonel havacılara ve havacılığı seven insanlara hizmet veren şirket, ürünlerini internet üzerinden pazarlıyor. 

Havacılığa olan ilginin hızla artması nedeniyle bu sektöre yöneldiklerini ifade eden Sema Havacılık A.Ş. Genel Müdürü Müsemma Özden, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu sektörün hızla gelişmekte olduğunu belirterek, "Gerek profesyonel havacılarımız, gerekse havacılığı seven insanlarımız için büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz, AB ve ABD ülkelerinde yıllardır hizmet veren, öyle ki Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bile var olan havacılık marketlerinin bir örneğini Türkiye'de de kurulması gerektiğini düşündük ve 2005 yılında bu şirketi kurduk. Şirketimiz internet üzerinden siparişle faaliyet göstermekte ve Türk havacılık şirketlerine, havacılarına ve havacılığa ilgi duyan herkese hizmet vermektedir" dedi. 

Ürünlerin birçoğunun tasarımının kendileri tarafından yapıldığını belirten Özden, hava kuvvetlerinden izin alınarak yapılan Türk bayraklı helikopter ve uçak maketlerine büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Pilotlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Özden, onlardan gelen talepler, yönlendirmeler doğrultusunda ürün çeşitlerini arttırdıklarını belirtti. Gelecek planlarına da değinen Müsemma Özden, Türkiye geneline yayılmak için çalışma içerisinde olduklarını açıkladı. www.pilotpazar.com adresinde havacılıkla ilgili bine yakın ürünün pazarlandığını ifade eden Müsemma Özden, "Bine yakın ürünümüz var ve elimizdeki ürün çeşitlerini geliştirmek istiyoruz. Sema Havacılık A.Ş. olarak 2007 yılı içinde ürün çeşidimizi 2 bin adetin üzerine çıkarmayı hedeflemekteyiz. 2008 yılı başında ise ise 3 büyük kentimizde dev havacılık ürünleri mağazaları açmayı planlamaktayız. Ürün seçimi ve tasarımı çalışmalarımız uzman kadromuz tarafından yürütülmektedir" şeklinde konuştu. 

İnternet üzerinden satışı gerçekleşen bine yakın ürün yelpazesi içinde havacılıkla ilgili teknik cihazlardan, maketlere kadar bir çok ürün yer alıyor. Havacılıkla ilgilenenler için üretilen zorunlu ihtiyaç ürünlerinin ve hobiye yönelik ürünlerin içinde, her seviye pilotlar ve pilotaja başlayacaklar için eğitim kitapları, CD ve DVD'ler, havacılıkla ilgili filmler, pilotlara yönelik teknik kokpit ve uçuş hattı dökümanları ve ekipmanları, havacılıkla ilgili hediyelik ve anı eşyaları, aksesuarlar, hava aracı modelleri, uçak ve helikopter maketleri gibi birçok ürün bulunuyor. Havacılıkla ilgili her türlü ürünün hemen hemen aynı oranda talep gördüğünü belirten şirket sahibi Müsemma Özden, gösterilen yoğun ilginin memnunluk verici olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 10:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?