26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

twitter'da Bill Gates rüzgarı

Popüler sosyal iletişim sitesi twitter’da hesap açan Microsoft’un kurucusu Bill Gates kısa sürede on binlerce takipçi topladı. Gates ise şimdilik 40 kişiyi izliyor

Microsoft'un kurucusu Bill Gates’in önceki gece açtığı twitter hesabı 300 bine ulaştı. twitter, kullanıcılarına profil sayfalarında 140 karakterden oluşan mesajlar sergileme olanağı sunuyor. Bu mesajlar yazarın takipçilerine otomatik olarak gönderiliyor.

Gates’in ilk mesajı, programcıların yeni bir bilgisayar dili öğrenirken yazdıkları standart cümle “hello world” (merhaba dünya) oldu. Gates’in takibe aldığı twitter kullanıcılarıysa dünyanın en zengin insanının hayatına dair ipuçları veriyor. 40 kişilik listede bekleneceği gibi Microsoft’un hesaplarının yanı sıra birçok yardım kurumu ve New York Times, Economist gibi yayın kuruluşları bulunuyor.

Başkan Obama’yı izliyor
ABD Başkanı Barack Obama, teknoloji yazarı Stephen Levy, Ürdün Kraliçesi Ranya ve Disney’in “Lise Müzikali”nin yıldızı Ashley Tisdale, Gates’in takip ettiği isimler arasında. 4 milyon 411 bin takipçiyle bu alanda birinci olan Amerikalı oyuncu Ashton Kutcher, Gates’in yükselişine kayıtsız kalamadı ve twitter’da ona hoş geldin mesajı attı. Kutcher’a teşekkür eden Gates, twitter hakkında daha öğrenecek şeyi olduğunu söyleyip ünlü oyuncuyu da listesine kattı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?