15
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Ünlü bilimadamları Antalya'da buluştu

Merkezi ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Dizayn ve Süreç Bilimi Topluluğu, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'na bilim dünyasına katkılarından dolayı "Altın Onur Ödülü" verdi.

Dizayn ve Süreç Bilimi Topluluğunun Antalya'da bir otelde düzenlenen konferansında, Prof. Dr. Sinanoğlu ile Alman bilim adamı Prof. Dr. Carl Adam Petri'ye bilime katkılarından dolayı Altın Onur Ödülü verildi.

Toplantıda konuşan Düzenleme Komitesi Üyesi, Texas Tech Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden Prof Dr. Atilla Taşer, topluluğun 1995 yılında kurulduğunu ve değişik bilim dallarından birçok bilim adamını bir araya getirerek ilerde yaşanabilecek sorunlara birlikte çözüm bulmayı amaçladıklarını söyledi.

Topluluğun bu yılki konferans temasının "Bilim Dalları Arası Eğitim, Araştırma ve Gelenek" olduğunu belirten Taşer, "Gelecekte sorunlar çok karmaşık olacak. Bu yüzden sorunlara bütüncül yaklaşımlar ve çözümler geliştirebilmek için farklı bilim dallarının ortak hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Törende, daha sonra, Prof. Dr. Sinanoğlu ile Prof. Dr. Petri'ye ödülleri verildi.

Prof. Dr. Sinanoğlu, ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Dünyanın değişik ülkelerinden böyle değerli bilim adamlarını ülkemde görmek benim için en büyük ödüldür" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 10:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?