22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Uzaya seyahatte yeni adım

İnternet şirketi Amazon.com'un sahibi Jeff Bezos, kurduğu Blue Origin adlı uzay yolculuğu ile ilgili kurduğu şirketin ilk uzay aracı denemesini yaptığı açıkladı.

Video görüntülerinde aracın, yerden 85 metre kadar havalandığı görülüyor. Bu test Teksas'ta 13 Kasım 2006'da yapılmasına rağmen test ile ilgili bilgiler yeni gün ışığına çıktı. 

Şirketin sitesinde denemenin neden gizlendiği ya da aracın içinde birlerinin olup olmadığı bilgisine yer verilmedi.

Blue Origin adlı şirketin internet sitesindeki yazısında Bezos, "Adım adım ve sabırla çalışıyoruz. Uzaya gitmenin ucuzlamasını sağlayarak insanları uzaya göndermek istiyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere süre alacak. Bu nedenle metodolojik bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Amazon'un sahibi Bezos, Blue Origin adlı şirketi 2000'de kurdu. Şirket, uzay yolculuğunu ucazlaştırmayı hedefliyor. Uzay yolculukları için bir tarih verilmemesine rağmen ABD Havacılık Yönetimi ilk uçuşların 2010 gibi başlayabileceğini tahmin ediyor.

Yeni uzay aracının deneme görüntülerinde aracın yerden 85 metre kadar yükseldiği görülüyor. Bu denemeyi "yararlı ve eğlenceli" olarak niteleyen Bezos, "Fırlatmada ki görevim şampanya patlatmaktı." dedi.Blue Origin geçtiğimiz aylarda da roket denemeleri yapmıştı.
sabah
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 20:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?