19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Uzayda 3 gizemli cisim

Uzay mekiği Atlantis'in astronotları, mekiğin dışında uzayda 3 cisim daha gördüklerini bildirdi. Atlantis'in komutanı Brent Jett, uzaydaki cisimlerin ikisinin halka biçiminde, diğerinin de bir metal folyo görünümünde olduğunu söyledi. Jett, Görev Kontrol Masasına, cisimlerden birinin mekiğin 30 metre kadar ötesinde görüldüğünü bildirdi.

Jett, cisimlerin Uluslararası Uzay İstasyonu ile bugün kenetlenen Rus Soyuz uzay aracından gelmiş olabileceğini kaydetti. Ancak Görev Kontrol Masası, Soyuz'un mekiğin çok daha altında bulunduğunu, iki uzay aracının birbirine en yaklaştığı mesafenin 32 kilometre olduğu bildirdi.

GİZEMLİ NESNE İNCELEMEYE ALINDI

NASA, söz konusu gizemli nesneler nedeniyle Atlantis'in yere inişini bir gün ertelemişti. Space.com web sitesinin haberine göre, NASA mühendisleri, kameralarla mercek altına aldıkları gizemli cismin, ne olduğunun anlaşılabilmesi için mekiğin ısı kalkanlarının üçüncü kez kontrol edilmesi veya bir uzay yürüyüşü daha yapılmasını gözardı etmiyorlar.

NASA mekik programı sorumlusu Wayne Hale, hiçbir olasılığı gözardı etmediklerini belirterek, zamanı gelince gerekeni yapacaklarını söyledi.

Hale, "Sorun bu cismin ne olduğu" derken, video görüntülerinde küçük ve koyu renkli görülen cismin sadece bir buz parçası olabileceği veya ısı kalkanından çıkan zararsız bir plastik takoz olabileceği yorumu yapılıyor.

NASA uzmanlarının, gizemli cisimle ilgili olarak daha sonra ayrıntılı bilgi vermeleri bekleniyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 18:18:37
Güncelleme :20 Eylül 2006 Çarşamba 18:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?