18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Volkswagen Touareg Guinness'e girdi

Volkswagen Touareg bir zoru başardı ve dünyanın en yüksek volkanı olan Ojos del Salado’nun yüzeyinde ilerleyip bir aracın ulaştığı en yüksek noktaya, 6 bin 80 metreye ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi..

Volkswagen Individual (Volkswagen Individual müşteri talepleri doğrultusunda, müşteriye özel araç üreten birim) seçenekleri arasında yer alan Touareg Expedition’ın ulaştığı en yüksek irtifa rekoru, "Guinness Rekorlar Kitabı" tarafından onaylandı.

29 Ocak 2005’te gezi ekibi, çok zor şartlar altında standart bir Touareg Expedition (Yüksek irtifaya göre modifiye edilmiş Touareg) ile dünyanın en yüksek volkanı olan Ojos del Salado’nun ayı andıran çorak ortamında ilerledi ve bir aracın ulaştığı en yüksek noktaya çıktı. Yükseklik ve GPS sistemi deniz seviyesinden 6 bin 80 metrelik yüksekliği gösteriyordu.

Bu da dünyada bir aracın güvenli bir şekilde ulaşabileceği ve geri dönebileceği en yüksek irtifa. 16 Şubat’ta "Guinness Rekorlar Kitabı" tarafından resmi olarak tanınan bu rekorla Touareg, çok zorlu koşullarda gücünü kanıtladı ve diğer bütün arazi araçlarının performansını aştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?