22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Yeni bir yarasa türü keşfedildi

Afrika'da yeni bir yarasa türünün keşfedildiği bildirildi. ABD'nin Chicago kentindeki Field Müzesi'nden biyolog Steven Goodman, "Myzopodo schliemanni" adı verilen yeni yarasa türünün 2003 yılında Afrika kıtasının güneybatısı açıklarındaki Madagaskar adasının batısında keşfedildiğini belirtti.

Goodman, "Mammalian Biology" adlı dergide yayımladığı bilimsel makalede, türün ilk keşfedilmesinin ardından yapılan kafatası ölçümlerinin ve diğer özelliklerin, bulunan yarasa türünün, yeni ve keşfedilmemiş bir tür olduğunu ortaya koyduğunu açıkladı.

Goodman ile ekip arkadaşlarının binlercesini ağaç yapraklarına asılı olarak buldukları yarasa türünü Madagaskar'daki diğer yarasa türlerinden ayıran özelliğin, bu türün pençeleriyle arka ayaklarında bulunan ve geniş yapraklı ağaçlara tutunmalarına imkan veren, yuvarlak emici uzuvları olduğu kaydedildi.

Bilim adamları, yuvarlak emici uzuvları olan diğer bir türün ise Orta ve Güney Amerika'da yaşayan ve "disk kanatlı" adı verilen bir yarasa türü olduğunu ifade ettiler.


aa
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 09:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?