23
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Yeni Chevrolet Spark Temmuz'da geliyor

Türkiye yollarının en popüler küçük otomobili olmaya hazırlanan Yeni Chevrolet Spark Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda galasını kutlayacak ve temmuz ayında Türkiye çapındaki 38 adet Chevrolet Bayisine ulaşacak.

Yeni Chevrolet Spark, kompakt ve modern tasarımı, iç hacminin akıllı kullanımı ve sağlam mühendisliği ile dikkat çekiyor.

İki trim seviyesi ve Euro 4 emisyon standardına uyum sağlayan iki benzinli motor seçenekleri ile pazara sunulacak olan Spark’ın ekonomik 0.8 lt motor versiyonu 52 hp güç, 1.0 lt kapasiteli daha güçlü motor versiyonu 64 hp güç üretiyor.

Spark, önde ve arkada sırasıyla 995 ve 962 milimetre ile baş mesafesi bakımından sınıfında fark atıyor. Bagaj 145 litre hacim kapasiteye sahip. Bagaj hacmi arka koltukların yatırılması ile 830 litreye kadar çıkabiliyor.

Spark ekipmanlar açısından da çok zengin. Model versiyonuna bağlı olarak standart yada opsiyonel olarak sunulan özellikler arasında hidrolik direksiyon, klima, elektrikli ön camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi ve CD çalarlı radyosu olan audio sistem de yer alıyor.

Yeni Chevrolet Spark, yalnızca 3 bin 495 milimetrelik uzunluğu ile şehir içi ve kısa mesafeli kullanımlarda pratikliği ve fonksiyonelliği ile ideal bir araç olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra uzun yolculuklarda da konforlu bir sürüş keyfi sunuyor.

Ultra kompakt boyutları nedeniyle Spark’ın manevra kabiliyeti çok yüksek, sadece 9 metrelik dönüş çapı ile özellikle şehir içi manevralarda kolaylık sağlıyor. Bu özellikleri ile en küçük park alanına bile çok iyi uyum sağlıyor.

Uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ayarlanabilir yan aynalar, güneş gözlüğü saklama gözü, ön kafalığın arkasındaki alışveriş çantası askı kancası ,iç mekanın aydınlık ve havadar oluşu gibi pekçok kullanım kolaylığı aracın diğer özellikleri arasında göze çarpıyor.

Spark tüm Chevrolet modellerinde olduğu gibi 3 yıllık veya 100 bin kilometrelik garanti ile sunuluyor. Ayrıca, paslanmaya karşı 6 yıllık garantiye de sahip olacağı

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 15:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?