27
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Yıldırım Google'a seslendi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de vergi ödemediği gerekçesiyle 71 milyon lira cezaya çarptırılan arama motoru Google'ı işaret ederek cezadan dolayı reklam amaçlı çıkışlar yapmaya başladığını söyledi.

Bu hareketlerin tamamen kötü niyetli olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı, "Biz kimsenin işinde gücünde değiliz. Ama birileri, ki onlar istediği kadar büyük olsun veya süper güç olsun, bizim ülkemizde faaliyet gösteriyorsa vergisini ödemek zorundadır." dedi.

Webstar Türkiye'nin Conrad Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Yıldırım, asırlardır esaret altına girmemiş bir milleti yaygara ya da birtakım yönlendirmelerle kimsenin zorlayamayacağını vurguladı. "Bu tür davranışlar bizim canımızı sıkıyor." diyen Bakan, Türkiye'de iş yapan herkesin Türkiye'ye ait içerik hazırlaması gerektiğini hatırlattı. Yıldırım, "Türkiye'de iş yapanlar kayıt yaptıracak. Biz de ilgili adresleri tanıyacağız. Böylece vergi takibi yapılabilecek. Yani bu ülkede iş yapanın bu ülkeye katkısı olacak. Kimsenin büyüklüğü bizi bağlamaz. Uyarsan başımızın üstünde yerin var." diye konuştu. Google'a yönelik vergi denetiminde Türkiye'de aldığı ilan ve reklama karşılık yurtdışından fatura kestiği belirlendiği için geçtiğimiz günlerde 71 milyon TL ceza kesilmişti. Vergi denetmenleri, Google Ireland şirketinin Türkiye'deki firmaların reklam ve ilan işlerini Türkiye'deki temsilcisi Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd aracılığı ile yaptığı halde işi doğrudan kendi yapmış gibi ilanların faturasını yurtdışından kestiğini belirlemişti.

WEBSTAR ÖDÜLleri sahibini buldu

Webstar Türkiye yarışmasında birinciliği 'Online Orkestra' başlıklı çalışması ile Sinem Orçen ve 'İnteraktif Uygulamalı Canlı Performans/Konser Platformu' başlıklı çalışması ile Güldeniz Akpolat kazandı. İkinciliği İzmir'den Serkan Sülün, üçüncülüğü Kayseri'den Filiz Soylu elde etti. Birinciler 2 bin 500'er lira para ödülü, Turkcell'den Netbook kazandı. Organizasyona 2.814 proje kabul edilmişti. Webstar Türkiye, Marketing&Management İnstitute Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu'nun himayesinde gerçekleşti. Ocakoğlu, yarışmayı sektörde dönüşüm başlatmak ve buna ivme kazandırmak için organize ettiklerini söyledi.

Arif Bayraktar - Zaman
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 20:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?