19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

YouTube biraz zor açılır

Paylaşım sitesi Youtube'un kısa sürede açılmayacağı anlaşıldı. Ankara Savcılığı Basın Savcısı sitedeki videoların dünya üzerindeki veritabanının kaldırılmaması halinde sitenin açılmayacağını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Nadi Türkaslan, video paylaşım sitesi Youtube'un kısa süre içinde açılmayacağının sinyalini verdi.

'Turk.internet.com', Ankara Barosu ve Türk Telekom'un düzenlediği, "5 bin 651 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat Gereği Site Erişime Kapatmaları' konulu çalıştayda konuşan Türkaslan, sitenin yasak içerikleri sadece Türkiye veritabanından silmesinin yeterli olmayacağını, dünya veritabanından da silmesi gerektiğini söyledi.


Türkaslan şöyle konuştu: "YouTube ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü veya Genelkurmay'a şikayet e-mailleri gidiyor. Onlar da bize başvuruyor. Mahkemede 5 bin 816 sayılı Erişimi Engellemeyi Kapsayan Kanun maddesi ile siteyi erişime kapatıyoruz. İçerikten çıkarıldığı anlaşılırsa Cumhuriyet Savcılığı olarak erişime açıyoruz. YouTube de son olarak sadece Türkiye'deki veritabanı kaldırıldı. Videoların tamamen içerikten çıkarılması gerekiyor. Videonun dünya üzerinde veritabanından çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde siteyi erişime açmıyoruz. Videoyu siteye atanlara ulaşamıyoruz. Kendimize muhatap bulamıyoruz. IP numarasını istediğimizde 'ticari sır' deyip vermiyorlar."

...
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 07:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?