25
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Ziraat, Microsoft CEO'sunu şaşırttı

Ziraat’in icadı VTM, Microsoft CEO’sunun bile dikkatini çekti

Ballmer, Ziraat’in dünyada ilk kez kullandığı ATM’nin videolu gelişmiş modeli olan VTM’yi çok beğendiğini söyledi

Dünyanın en ünlü yazılım firması Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, kısa Türkiye ziyaretinde Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’la buluşmak istedi. Ballmer, Çağlar’a Ziraat’in dünyada ilk kez kullandığı ATM’nin videolu gelişmiş modeli olan VTM’yi çok beğendiğini söyledi ve stratejik işbirliği önerdi.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, önceki gün gerçekleştirdiği Ankara programı sırasında Ziraat Bankası’nı da ziyaret etti. Yoğun ajandası içinde fırsat yaratarak Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ile bir araya gelen Ballmer, görüşme sırasında Banka’nın son dönemdeki teknolojik atağını yakından takip ettiklerini belirtti ve özellikle geçtiğimiz yılsonunda lansmanı yapılan VTM (Video Teller Machine) projesine övgüler yağdırdı. VTM’nin hikayesini merak eden Ballmer, bu yeniliğin büyük sükse yaptığını konuyla ilgili herkesin ilgisini çektiğini söyledi.

Microsoft CEO’su Ballmer ve Genel Müdür Çağlar’ın, önümüzdeki dönemde İstanbul’a taşınması planlanan Banka’nın teknolojik altyapısı hakkında da görüş alışverişinde bulunduğu ve stratejik işbirliği için neler yapılabileceğini konuştuğu öğrenildi.

VTM nedir?

Video Teller Machine, dünyada ilk kez canlı olarak banka çalışanına ekrandan ulaşılabilen ATM’nin videolu gelişmiş modeli olarak tanımlanabilecek bir sistem. Ziraat Bankası, bankacılık teknolojisinde devrim olarak nitelenen, memursuz şube ve görüntülü hizmet noktaları VTM’lerin lansmanını, 30 Kasım 2008 tarihinde Kadıköy Şubesi’nde gerçekleştirmişti.

VTM’de müşterinin kimliği anında taranıyor, parmak izi tanınıyor. Kişi eğer Ziraat müşterisi değilse VTM’ye girdiğinde kimliğini gerekli bölgeye koyuyor, kimlik taranarak bankaya ulaşıyor. Böylece kişi anında banka müşterisi haline geliyor. VTM’de karşılıklı kurulan kamera sistemi ile görüşülen uzman yapılacak tüm işlemlerde yol göstererek müşteriye yardımcı oluyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 7 gün 24 saat ve 365 gün üzerinden kesintisiz hizmet verecek olan VTM’nin lansmanında yaptığı konuşmada şunları vurgulamıştı: “Temel amacımız, başta emekliler olmak üzere teknolojiye mesafeli duran tüm müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak, şubelerimizin olmadığı noktalara hizmet götürmek. Özellikle maaş günlerinde kuyruklar oluşuyor. Bu kuyrukları azaltabileceğimizi düşünüyoruz. 2009’da bu sistemden 1.000 adedi kurmayı hedefliyoruz.”
 

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 23:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?