30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Zynga egemenliği sona eriyor

1989 yılında piyasaya sürülen SimCity, "tycoon oyunu" dediğimiz türün atalarından bir tanesi. Oyunun yaratıcısı Will Wright, oyunun ismini verirken "Simlerin Şehri" diye değil de "Şehir simülasyonu" olarak düşünmüştü belli ki oyunu.

Fakat gel zaman, git zaman SimCity bile Sim'lerin şehri olarak anılmaya başlandı. Sonun o simler çağa ayak uydurup, sosyal ağlar üzerinden bilgisayarlarımıza gelmeye başladı.

Sims Social, Facebook'ta kullanıcıların beğenisine sunulduğu hafta 4.6 milyon kullanıcıyla en çok oynan 10. Facebook oyunu statüsüne ulaşmıştı. Son 24 saatte ise 9.3 milyon kişi Sims Social oynadı. Bu rakam ile Sims Social, Facebook oyunları arasında en çok oynanan 2. oyun oldu.

Çok uzun bir süre zirvede kalan FarmVille ise artık 3. sırada. Farmville oynayanların sayısı 8.1 milyon. Listenin birinci sırasında ise yine Farmville gibi Zynga oyunu olan CityVille bulunuyor. CityVille'i aktif olarak 14 milyon kişi oynuyor.

Eklenti paketleriyle beraber dünya tarihinin en çok satan oyunu olan Sims, 2002 yılında bir MMORPG denemesi yapmıştı aslında, fakat başarılı olamayan çalışma 2008 yılında kapanmıştı. Sims Social bu beklentiyi karşılamış gibi görünüyor.

Gökhan Menge / Teknokulis
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:24:33
Güncelleme :1 Ekim 2011 Cumartesi 10:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?