24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

LİSELİLER, KATSAYI FORMÜLÜNE TEPKİLİ

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Liseli Genç Umut isimli grup YÖK'ün yeni katsayıyı 0.15-0.12 olarak belirlemesine tepki gösterdi.

YÖK'ün yeni katsayıyı 0.15-0.12 olarak belirlemesine tepki gösteren bir grup liseli, “YÖK’ün katsayılara bu kadar takılmasının nedeni imam hatipliler. AKP aslında, teknik ve meslek eğitimi veren liselerdeki öğrencilerin üniversiteye giremeyeceğini biliyor” dedi.

Galatasaray Lisesi önünde saat 15.30’da toplanan Liseli Genç Umut isimli 30 kişilik öğrenci grubu, “Biz liseliler 24 gün kalmasına rağmen, hala yeni sınav sistemi hakkında kesin bir bilgiye sahip değiliz. Dönem başından beri çoğumuz nasıl olacağını bile bilmediğimiz bu sınavda başarılı olabilmek umuduyla gece gündüz ders çalışıyoruz” dediler.

Topluluk “Dalga mı geçiyorsunuz. Katsayınız batsın” yazılı bir pankart ve yeni katsayı formülü diye hazırladıkları dövizde YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, artı YÖK eski başkanı Kemal Gürüz, eşittir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diye açıkladılar.

Ezgi Yıldız'ın okuduğu açıklamada “Birileri bizim hakkımızda en yeni kararı vermek için kavgalar ediyor. Bizler ise gelecek kaygısıyla yaşıyoruz. YÖK içerisinden geleceksizlik ve paralı eğitim çıkacağı belli. A’dan Z’ye kadar olan formüller açıklasınlar. Geleceğimize, piyasacıların, gericilerin belirlemesine izin vermeyeceğiz” denildi. Topluluk daha sonra, AK Parti’nin ÖSS planları dedikleri bir pankartı da yaktı.
 

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 15:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?