18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

SANATÇI OLMAK İSTEYEN ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE

Bütün bir yıl okul maratonu içerisinde sıkışıp kalan çocuklarınız için şimdi içindeki sanatçıyı çıkarmanın tam zamanı. İstanbul’un seçkin müzeleri tarafından hazırlanan programlar sayesinde çocuklar resimden müziğe, tiyatrodan fotoğrafa kadar birçok sanat dalındaki becerilerini ortaya çıkaracak. İşte müzelerin çocuklar için hazırladığı atölyelerden bazıları...

Bu yaz İstanbul Modern Müzesi’nde 20 Haziran tarihine kadar devam edecek atölyelerde “Renkli Harfler” etkinliği çocuklarınıza Latin alfabesini fırçalar ve desenler sayesinde öğretecek. “Benim Pencerem” isimli atölyede ise vitray sanatının örneklerini inceleyecek ve renkli naylonlarla tarihi olayları konu alan vitraylar tasarlayacaklar. İstanbul Modern’de minikler ayrıca “Minyatürden Kuklalar” atölyesinde kuklalar yaratacaklar. Ayrıca gençleri de düşünen müze “Genç İstanbul Modern” etkinliklerinin yedincisini “Işığın Sihri” başlığıyla sürdürüyor.

2 Temmuz’a kadar sürecek olan çalışma, 6-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin sanatla teknolojiyi buluşturmasına yardımcı olacak.

 

 

Eski Fenerbahçe Vapuru’nda eğitim

 

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesi bu yaz çocuklara kapısını açan müzelerden biri. Ekol Drama Sanat Evi işbirliği ile düzenlenecek atölyeler 21 Haziran-27 Temmuz tarihine kadar sürecek. Bu atölyelerde çocuklar, “müzede drama”, “mekan drama”, “drama- mitoloji” ve “dram-tarih” metotlarını öğrenecek. Bu sayede Rahmi Koç Müzesi ve müzenin bulunduğu tarihi bölgeyi de tanıyacaklar.

Ayrıca müzede, “Film Atölyesi”, “Altın Boynuz Atölyesi”, “İcatlar ve Endüstriyel Tasarım Atölyesi”, “Fotoğraf ve Drama Atölyesi”, “Makine ve Ritim Atölyesi” çalışmaları da yer alacak.

Rahmi Koç Müzesi hafta sonu eğitim atölyesi çalışmalarına da devam edecek. Bu çalışmalarda tarihi Fenerbahçe Vapuru’ndaki eğitim atölyelerinde 3-14 yaş arası çocuklara her cumartesi farklı çalışma yaptıracak. Boyama, enerji, film, denizcilik, astronomi, heykel, kukla, dans ve drama gibi eğitimler programın seçkileri arasında.

 

Atölyeler kapsamında duygularını tanıyıp, anlayacaklar

 

Sakıp Sabancı Müzesi Eğitim Çalışmaları bu yaz da devam ediyor. Eğitim programları kapsamında okul gruplarına sergi gezileri, atölye çalışmaları, müzeyle tanışma gezileri, rehberli sergi turları, yetişkin atölyeleri ve sosyal sorumluluk kapsamında sürdürülen çalışmalardan oluşuyor.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde 21 Haziran’da başlayacak olan Sera Atölyesi’nde, haftanın 4 günü sürecek etkinlikte “Zaman Makinesinda Seslere Yolculuk”, “Bunu Kimler Ne Zaman, Nasıl Yapmış”, “Masal Dinledim Masal Oldum”, “Yaratıcı eller/çizgi-şekil-renk”, “Düşünen Çocukla Çıtır Felsefe” adlı çalışmalara imza atacaklar. Minik eller uygulamalı sanat okulunda da içindeki küçük sanatçıları duyguları tanıma-anlama, kendini uygun ifade edebilme, iletişim becerileri, problem çözme, okuma-anlama-yorum çalışmaları sayesinde çıkaracak.

 

Minikler Botero ile farklı bir keşfe çıkacak

 

Pera Eğitim, Botero sergisi kapsamında çocuklara yönelik eğitim etkinlikleri düzenliyor. Üç ana bölüm olarak hazırlanan etkinlik programında çocuklar Botero’nun dünyasını keşfederken renkler, kompozisyon ve gerçekçilik üzerine bir eğitimden geçecek. Ayrıca Botero sergisini gezdikten sonra atölye odalarında resim becerilerini de geliştirecekler.

 

Oyuncak Müzesi’nde drama dersleri

 

Oyuncak Müzesi çocuklarınızın drama yönünü düşünerek “Güzel konuşma, diksiyon, beden dili, pandomim, doğaçlama, kendini ifade, özgüven, jest-mimik ve yaratıcı drama” konularını içeren bir program ile yaz ayını hareketli hale getiriyor. Eğitim süresi haftada iki gün ve 7 hafta sürüyor. Çocuklarınız eğitim sürecini 7 Ağustos günü sergileyecekleri bir gösteri ile sonlandıracak. Sınıflar 20 kişilik olduğundan bu etkinlik için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Oyuncak Müzesi ayrıca hafta sonu oyuncak boyama etkinliği ile de çocuklarınızın el becerisini geliştirmesini de sağlıyor.
 

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 18:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?