28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

"Kardelen" öğretmen pes etti

Ekonomik zorluktan okula gidemeyen kızlar için sağlanan Kardelen bursuyla öğretmen olan ve ideali için doğduğu bölge Güneydoğu'da görev alan Adalet Karakaş, ikinci yılında hayal kırıklığına uğradı. "Keşke öğretmen olmasaydım" diyen Karakaş şöyle konuştu:

MAFYA BABASI OLMADAN TİYATRODA OYNAMIYORLAR
"Şiddet dolu kuşak yetişiyor. Bunu aile eğitimsizliği ile açıklayamayız. 20 yıl önce de aileler eğitimsizdi. TV ve denetimsiz diziler etkiliyor, herkes mafya babası, katil, Polat olmak istiyor. Kompozisyonlarda kendilerini mafya babası, kabadayı olarak anlatıyorlar. Mafya babası olmayınca tiyatroda oynamıyorlar.

MÜDÜRÜN YANINDA ÖĞRETMEN DÖVÜYORLAR
"Erkekler kızları tokatlıyor. Müdürün yanında sınıf basıp öğretmen dövüyorlar. Büyük sınıflar alt sınıflardan döverek haraç alıyor. Bir öğrenci bana soba kapağını fırlattı. Bir öğrenci resmen uçuyordu. 'Okuldan git' dedi, üzerime yürüdü."

ÖNCE DİYARBAKIR'IN KÖYÜ SONRA NUSAYBİN'DE ÖĞRETMENLİK YAPTI
Adalet Karakaş 22 yaşında. İki yıllık öğretmen. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Turkcell'in Kardelen kampanyasıyla okuyup öğretmen oldu. İlk yıl Diyarbakır'ın bir köyünde öğretmenlik yaptıktan sonra Mardin Nusaybin'de görev aldı. Karakaş, Diyarbakırlı ailenin yüksek öğrenim gören tek ferdi.
Sabah İnternet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 06:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?