31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

"Yeni üniversiteler arasında ilk 3'teyiz!"

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız, 2006 yılından bu yana kurulan üniversiteler arasında ilk üç arasında yer aldıkların söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 1 Mart 2006 tarihinde kurulan 15 üniversiteden birisi oluğunu belirten Rektörü Gökay Yıldız, "Şu anda Türkiye'nin en genç üniversitelerinden birisiyiz. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen 3 fakülte, 3 enstitü, 7 meslek yüksekokulumuzda toplam 13 bin öğrencimiz ve 110 öğretim üyemiz var. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin ders dışı etkinliklerine önem veriyoruz ve bu etkinlikleri destekliyoruz" dedi.

Eğitim fakültesine önem verdiklerini belirten Prof. Gökay Yıldız, "Burdur Eğitim Fakültesi, öğretmen yetiştirme konusunda önemli başarılar elde etmiştir. Biz bu fakülteyi daha da iyi bir seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Bu sene Fen-Edebiyat Fakültemiz hizmete girdi. Yüksek Öğretim Kurumu, Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya ve Biyoloji bölümüne öğrenci alınmasına karar verdi" diye konuştu.

BURDUR'DA OKUR YAZAR ORANI YÜZDE 98
Burdur'un okur yazar oranının yüksek olduğunu belirten Yıldız "Geçen sene Burdur OKS sınavında Türkiye birincisi oldu. Burdur, okur yazar oranı yüzde 98 olan bir il. Bu nedenle gerek Eğitim Fakültesini gerekse Veteriner Fakültesini oldukça önemsiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 10:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?