20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

10 bin öğretmen daha atanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 18 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılında toplam atanan öğretmen sayısının 35 bini bulacağını bildirerek sonbahar aylarında 10 bin öğretmenin daha atanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008-2 öğretmen atamalarında 13 bin 667’si kadrolu, bin 912’si sözleşmeli, kalanı milli sporcu açıktan atama ve kurumlar arası atamalar olmak üzere toplam 18 bin 18 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi.

60 bin 375 öğretmen adayının başvurduğu 2008-2 öğretmen atamaları bilgisayar ortamında yapılırken, atama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003-2008 yılları arasında toplam 223 bin öğretmenin atamasını yaptıklarını, usta öğretici ile birlikte ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın son 5 yılda 360 bin kişilik istihdam yarattığını anlattı.

Çelik, 2008 yılında 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağı duyurusu yaptığını anımsatırken, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerle bu sayının 35 bin olması için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları olumlu bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi. Bakan Çelik, sonbahar aylarında 10 bin öğretmeni daha atayacakları müjdesini verdi.

-“165 BİN KİTAP OKULLARDA HAZIR OLACAK”-

Bakan Çelik, okulların tatile girmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın da tatile girdiği yönünde düşünceler olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında 165 bin ders kitabının basımı ve 60 bin noktaya dağıtımının okulların açılmasına kadar yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yavrularımız okullarına başladıklarında, her yıl olduğu gibi ders kitaplarını poşetler içerisinde sarılı bir şekilde hazır bulacaklar. Ayrıca birlerce okul inşaatını bakanlığımız sürdürüyor. Binlerce okulun da tamiratına devam ediliyor” dedi.

-18 BİN ÖĞRETMEN 5 DAKİKA’DA ATANDI-

Çelik, önceki yıllarda öğretmen atamalarının “çile” haline dönüştüğünü ifade ederek, “Bunların hepsi tarihe karıştı. Artık öğretmenlik mesleğine yakışır bir şekilde bilgisayar ortamında başvurular alınıyor ve olmadık belgeler istenmiyor. İlkellikler tarihe karıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 7 gün 24 saat çalışıyor” dedi.

Bakan Çelik, öğretmen atamalarının artık 15 dakika da bittiğini belirtirken, atamalarda yapılan haksızlıkların ise tarihe karıştığını savundu. Çelik, “İktidarda olduğumuz dönemde kimse 75 aldım atanamadım, 74 alan arkadaşım atandı gibi bir şey diyemez” dedi.

Çelik, konuşmasının ardından bilgisayar ortamında atamaları başlattı. Atamalar 10.22’de başladı ve 10.27’de sona erdi.

anka
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 12:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal fazıl IP: 88.231.242.xxx Tarih : 22.08.2008 15:17:33

Biraz beyin fırtınası yapalım ve ÖSYMyi Amerika B.Devletlerine ihraç ettiğimizi düşünelim. ABDnin öğretmen ve devlet memuru atamalarını ÖSYM zihniyetinin ürünü olan KPSS ile yaptığını farzedelim. O KPSS ki gençlere, lise sıralarında gördükleri mat.,tarih,kimya,cografya vs. vs. derslerinden bir daha sınav yapsın.. Bu gençlerin ÖSS de dersaneye gitttikleri yetmezmiş gibi bir de okulu bitirdikten sonra gitmeye zorlasın.. (Her köşe başında bol miktarda KPSS dersaneleri görebilirsiniz, bunların sayısı ve elde ettikleri rant ÖSS dersanelerini çoktan sollamıştır..) Gençlerini düşünen, yorum ve sentez yapabilen, analitik beyinlere sahip bireyler olmaya değil de EZBERCİLİĞE yönlendirsin.. Ve öğretmenlerini, memurlarını bunların arasından seçsin.. Acaba ABDye ne olurdu..? 15 bilemediniz 20 yıl sonra koskoca ABD acaba ne hale gelir..? Acaba daha ileri mi gider yoksa dünyadan kopuk, izole olmuş, bilim-fen-teknoloji ve dünya siyaseti ile ilgisini kesmiş bir ülke mi olur ..? Acaba tüm dünyaya, tanesi 150 dolardan Windows CDlerini satmaya devam edebilirler mi..? Cevabı size bırakıyorum, ve buradan ÖSYM ye kucak dolusu sevgilerimi ve hayranlığımı gönderiyorum .. Son söz olarak derim ki..; KPSSnin mevcut hali devam edemez, etmemelidir.. Yerine çağdaş, ilgi alanları dünya ile barışık, dünya gündemini takip edebilecek kadar yab.dil bilen, analiz yapabilecek akademik olgunluğa sahip bireylerin seçildiği, bu bireyleri dersaneye gitmek zorunda bırakmıyacak bir KPSS formatı getirilmelidir. Mevcut GARABET kaldırılmaldır. Mümkünse ÖSYM de kaldırılmalıdır. saygılarımla