19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

130 bin lap top müjdesi

Kocaeli’de öğrencilere 130 bin laptop dağıtılacak!

Erdoğan, Kocaeli’deki ’Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi’ne telekonferansla katıldı ve öğrencilere seslendi: “Bilgisayarı bir oyun makinesi olarak görmeyin, bana elektronik posta gönderin”

Kocaeli’de 26 bin öğrenciye laptop dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı. Telekonferansla salona bağlanan Erdoğan, öğrencilere “Bana mail atın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bilgisayar kullanan öğrencilere seslenerek, “Oyun elbette hakkınız, ancak bilgisayarı bir oyun makinesi olarak görmeyeceğinize, bilgi ve becerilerinizi geliştirecek, eğitiminize destek olacak bir araç olarak onları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum” dedi. Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi” kapsamında düzenlenen bilgisayar dağıtım etkinliğine video konferans ile katıldı.

Başbakanlık Konutu’ndan törenin yapıldığı salona bağlanan Erdoğan, öğrencilere seslendi: “Kocaeli Belediyemiz, 29 Mart seçimleri öncesinde ilköğretim okulu öğrencilerimizin 5 yıl içerisinde bilgisayar sahibi olacağı taahhüdünde bulunmuştu. Bu taahhüdün gerçekleşiyor olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. 5 yılda 130 bin dizüstü bilgisayar dağıtılacak olması, nereden bakarsanız bakın büyük bir olaydır, büyük bir hizmettir. Umut verici, heyecan verici bir adımdır.”

“Dizüstü bilgisayar istiyorlar”

Erdoğan, 63 yeni üniversite kurduklarını ve artık Türkiye’de üniversitesi olmayan ilin kalmadığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün artık hangi şehre gitsem çocuklar benden oyuncak değil dizüstü bilgisayar istiyor. Sevgili öğrenciler, bilgisayarlarınızı güle güle kullanın. Ancak bilgisayar sizi sokak oyunlarından, arkadaşlarınızla diyalogdan alıkoymasın, evlerinize hapsetmesin, ailenizden, okulunuzdan, arkadaşlarınızdan ve eğitimden uzak tutmasın.”

Öğrencilerin yeni yılını da kutlayan Erdoğan, “Sevgili öğrenciler, bilgisayarlarınızla internete bağlanınca bana elektronik posta göndermenizi ve duygularınızı paylaşmanızı isti-yorum. E-posta adresim ’bimerbasbakanlik.gov.tr’dir” dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 00:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?