19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

15 yeni üniversiteye rektör yasası

15 yeni üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor. CHP teklife karşı çıkarken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik YÖK’e “Atama yapmayın” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Sezer’in 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasayı anayasa mahkemesine götürmesi ve yüksek mahkemenin iptal kararı vermesinin ardından aynı konuda yeni bir yasa teklifi Meclis gündemine geldi.

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın imzasını taşıyan yasa teklifi, YÖK’ün Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği 4 adaydan ikisini cumhurbaşkanının onayına sunmasını öngörüyor.

Daha önceki düzenlemeye karşı çıkan CHP, bu yasa teklifine de tepki gösterdi.

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Altıkulaç ise ortada bir inatlaşma olmadığını belirterek, boşluğu gidermek amacıyla bir yasa teklifi hazırlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise YÖK’e rektör atamaları konusunda yetki uyarısı yaptı. Çelik, “YÖK şayet 13’ncü maddeye göre 4 üniversiteye atama yaparsa yasa ve anayasadan alınmamış bir yetkiyi kullanmış olacka, bu kez yargı sürecini biz başlatırız. YÖK yanlış yapmış olur, böyle bir şey yapacaklarsa da hatadan dönmelerini diliyorum” dedi.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlandı, maddelerinin görüşülmesine bugün devam edilecek.


NTV
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 11:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?