26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

16 yıl sonra yeniden açıldı

25 Ekim 1993 yılında Bitlis'in bir köyüne baskın yapan PKK'lı teröristlerin şehit ettiği öğretmen çift Bayram ve Yasemin Tekin'in okulu, menfur saldırıdan 16 yıl sonra Bağcılar Belediyesi tarafından yeniden yapılarak eğitime açıldı.

Bölücü terör örgütü PKK mensupları Bitlis'in Yolalan beldesine bağlı Düzköy'e yaptıkları baskında Erikli İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan 29 yaşındaki Bayram Tekin ve 31 yaşındaki eşi Yasemin Tekin ile henüz 3 yaşındaki kızları Betül'ü şehit etmişti. 

Teröristler daha sonra da şehit öğretmenlerin görev yaptıkları okulu ateşe vererek yakmıştı. Okul 16 yıl sonra Bağcılar Belediyesi tarafından yeniden onarılarak eğitime açıldı. İstanbul'da kurulan Düzköy Derneği'nin daveti üzerine köy okulunu ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, okulun yapımını üstlendi. Okulda yapılan törende konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, okulu, şehit olan öğretmenlerin anısına yenilediklerini belirterek, konuya duyarlılık gösteren Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti.
 
Hatice Çağlayan adlı öğrenci de, duygularını, "Okulumuzun tekrar eğitime açılmasından çok mutluyuz. Okulumuzu artık daha çok seviyoruz. Artık ne çatısı damlıyor ne de pencerelerinden soğuk hava geliyor. Tuvaletimizden oyun parkına, yeni sıralardan bilgisayara kadar her şeyimiz var. Biz de birer öğretmen olup, ülkemizin en ücra yerlerinde hizmet etmek istiyoruz." sözleriyle ifade etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 23:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?