16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

3 aydır Çince eğitmen aranıyor

Batman Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılması planlanan Çince kursu için eğitimci bulunamayınca, yetkililer çareyi gazetelere ilan vermekte buldu. 3 aydır eğitimci bulunamaması nedeniyle kursu açılamıyor.

Özellikle işadamlarının Çin’le ilişkilerini geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması planlanan Çince kurs, Batman’da son günleri önemli gündem maddesi oldu.

Milli Eğitim kursu tam üç ay önce açmaya karar verdi. Ancak tüm araştırmalara rağmen, Çince ders verecek eğitmen bulunamadı. Bunun üzerine yetkililer çareyi gazetelere ve kurumun web sitesine ilan vermekte buldu.

İlanlar yayımlanmayı sürdürürken, kayıtlar da başladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılması düşünülen kurs için 8 kişi de müracaat etti.

Üç aydır araştırmalarını sürdüren yetkililer, ilana rağmen eğitimci bulamadı. Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Başkanı Ubeydullah Aydın, Batman’da Çince öğrenmek için 8 esnafın müracaat ettiğini belirtti.

Aydın, “Çince kursu için Batman’da bulunan iş adamları müracaat ediyor. Ticari ilişkiler kurmak ve diyalog sağlanması için bu kursu açmayı uygun gördük. Şu anda Çince eğitim verebilmesi için eğitim ve öğretim elemanı arıyoruz. 3 aydır gazete ve internet sitelerine ilan vermemize rağmen Çince bilen eğitimci bulamıyoruz. Eğitim ve öğretim elemanı bulduğumuz takdirde Çince eğitime en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

Esnaf da Çin’le kurdukları ticari ilişkilerde, tercümanları devreden çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Batmanlıların Çince öğrenebilmesi için, yer ve öğrenciler hazır. Şimdilik tek eksik eğitmen.
NtvMsnbc
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 16:13:17
Güncelleme :1 Mart 2007 Perşembe 16:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?