22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

4 kadından 1'i okuma yazma bilmiyor

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, Sinop genelinde istatistiklere göre okuma-yazma oranının erkeklerde yüzde 90.17, kadınlar da ise yüzde 75.75 olduğunu belirterek, kurum olarak okuma-yazma oranının sürekli arttırılmasına yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Her yıl 8 Eylül tarihinin "Dünya Okuma-Yazma Günü" olarak kutlandığına dikkat çeken dikkat çeken Ayşe Keskin, gün kapsamında da önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Keskin, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bu oranları yüzde 100'lere ulaştırabilmek için Sinop Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Her öğretim yılı başında merkezimiz idareci ve öğretmenlerince alan araştırması yapılmakta, bu araştırma kapsamında okuma-yazmanın önemi vatandaşlarımıza anlatılmakta ve teşvik edilmeleri sağlanmaktadır. Merkezimizde 2006-2007 öğretim yılında 1.kademede 18 ve 2.kademede de 18 kursiyere okuryazarlık belgesi verilmiştir. Sinop genelinde 2006 yılı istatistiklerine göre okuma-yazma oranının erkeklerde yüzde 90.17, kadınlar da ise yüzde 75.75 olduğu tespit edilmiş olup, bu oranlar 2007'de yukarılara çekilmiştir. Elbette ki amacımız bu oranları yüzde 100'e ulaştırabilmektir" dedi.

Merkezde açılan kursların ücretsiz olduğunu belirten Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, "Yaş sınırı gözetmeksizin zorunlu eğitim yaşını doldurmuş olup okuma-yazma öğrenmek isteyen herkese müdürlüğümüzün kapısı yıl boyunca açıktır. Kurslara katılımın sağlanmasında bütün vatandaşlarımıza görev düşmektedir. Lütfen etrafınızdaki okuma-yazma bilmeyenleri teşvik ederek merkezimize müracaat etmelerini sağlayınız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 13:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?