16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

42 milyon YTL'lik karne parası

Okullardan karne parası toplayan Milli Eğitim Bakanlığı, daha sonra karnelerin parasız verileceğini duyurdu. Toplam 42 milyon YTL tutan karne paraları öğrencilere iade edilmedi. Bakanlık, NTVMSNBC’nin bu haberi üzerine, “Ödenecek” açıklamasında bulundu. 

Karne başına 150 Ykr ödeyen okullar, genellikle ikinci dönem karne paralarını da ödediklerinden, öğrenci başına 2 karne parası ödüyorlar. İlköğretimde 14 milyon öğrenci olduğu düşünüldüğünde toplanan karne parası 42 milyon YTL (42 trilyon TL) tutuyor. Ancak bazı okullar ödeme yapmadığı bazıları da ödedikleri karne paralarını geri alabildiğini iddia ediyor. MEB Müsteşarı Necat Birinci, NTVMSNBC’nin haberi üzerine yaptığı açıklamada, karne paralarının iadesiyle ilgili tarih konusunda bir yanlışlık yapıldığını, en kısa zamanda yanlışlığın düzeltilerek ödenmiş tüm karne paralarının iade edileceğini söyledi.
Haberin devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlar Dairesi Başkanlığı’ndan ‘Bakanlık Makamına’ gönderilen yazıda şöyle denildi:

2006-2007 eğitim-öğretim döneminde; Bakanlığımızca kamuoyuna yapılan açıklamada; karne, teşekkür, takdir ve diploma belgelerinin ücretsiz verilmesi bu belgelerin Devlet Kitapları Döner Sermayesi Müdürlüğünden satın alınması, belge bedelinin ise 2006-2007 öğretim dönemi ‘Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi’ için Vakıflar Bankası Merkez Şubesinde Bakanlığımız adına açılan 2071392 nolu hesaptan karşılanması, 12.01.2007 tarihinden sonra karne parası yatıran il milli eğitim müdürlüklerinin, karne paralarını talep etmeleri halinde belirtecekleri banka hesabına iade edilmesi düşünülmektedir.”

Oysa ‘Çok Acele’ ibaresiyle 11.01.2007 tarihinde okullara gönderilen yazıda, okulların karne ücretlerini belirtilen bankalara yatırıp, banka dekontlarının 12.01.2007 günü saat 13:00’e kadar, müdürlüklerin kültür şubelerine elden teslimi istenmiş.

ÖDEME TARİHİNDEN SONRA YAPILAN ÖDEMELERE İADE! 

Okullar karne başına 150 Ykrş’u yatırmaları için kendilerine tanınan son tarih olan 12 Ocak’ta paraları yatırmak zorunda bırakılıp, daha sonra karnelerin ücretsiz verileceği bildiriliyor ama, geri ödemenin 12 Ocak’tan sonra para yatıran okullara yapılabileceği gibi mantıksız bir tarih gösteriliyor.

KARNE BAŞINA 150 YKRŞ 

Okullar, genellikle ikinci dönem karne paralarını da ödediklerinden, öğrenci başına 2 karne parası ödemiş oluyorlar. İlköğretimde okuyan 14 milyon öğrenci olduğu düşünüldüğünde ortaya çıkan karne parası yaklaşık 42 milyon YTL (42 trilyon TL) tutuyor. 

Bilgisine başvurduğumuz okullardan bazıları ödedikleri karne paralarını geri alabildiğini, bazıları da ödeme yapmadığı için böyle bir sorun yaşamadıklarını bildirdi.

BAKANLIK:YANLIŞ YAPILDI. PARALAR İADE EDİLECEK 

MEB Müsteşarı Necat Birinci, NTVMSNBC’nin haberi üzerine yaptığı açıklamada, karne paralarının iadesiyle ilgili tarih konusunda bir yanlışlık yapıldığını, en kısa zamanda yanlışlığın düzeltilerek ödenmiş tüm karne paralarının iade edileceğini söyledi.

YASEMİN ARPA/ NTVMSNBC
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 17:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.73.144.xxx Tarih : 31.03.2007 06:06:56
Inanmayin bu yalanlara*** Milleti yanlis yönlendirmeden ve Cumhuriyeti sarsmadan baska yetenekleri olmadi ve olmayacaktir*** Hep ortaya cikan foyalarini örtbas etmek telaffuzu icindeler!