19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

5 bin Kur'an kursu var

Ülke genelinde 4 bin 950 Kuran kursu bulunduğu, yaz mevsiminde de 58 bin 500 geçici Kuran kursu açıldığı bildirildi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun bilgi notuyla yanıtlayan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bu yılın Ekim ayı itibariyle eğitim-öğretim yılı esas alınarak ülke genelinde faaliyet gösteren Kuran kursu sayısının 4 bin 950 olduğunu ifade etti.

Okulların tatil olduğu yaz mevsiminde, camiler başta olmak üzere uygun görülen yerlerde 2 ay süreyle yaz Kuran kursları açıldığını belirten Aydın, 2004'te 54 bin 372, 2005'te 55 bin 830, 2006'da 58 bin 500 yaz Kuran kursu açıldığını bildirdi.

Bakan Aydın, yaz Kuran kurslarının, mahalli mülki amirin onayıyla uygun yerlerde açıldığını kaydederek, bu yıl milli eğitim müdürlükleriyle işbirliği yapılarak, kullanılmayan ilköğretim okulları ve halk eğitim merkezlerinde 133 Kuran kursu açıldığını ifade etti.

Aydın, yaz Kuran kurslarına devam edenlerin ilköğretim 5. sınıfı bitirip bitirmedikleri konusundaki denetimin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapıldığını bildirdi.

Mehmet Aydın, yaz Kuran kursu açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısının 10'a indirilmesi konusunda herhangi bir yönetmelik değişikliği yapılmadığını kaydetti.

“İZİNSİZ KURS SAYISINDA ARTIŞ YOK”

Soru önergesinin, kaçak Kuran kurslarıyla ilgili bölümüne İçişleri Bakanlığı adına yanıt veren Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er de yeni TCK'nın yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar izinsiz Kuran kursu sayısında bir artış olmadığını belirtti.

























aa
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 12:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?