19
Nisan
2024
Cuma
EĞİTİM

5 bin öğrenci alacak

Almanya, yabancı bir ülkedeki en büyük üniversitesini İstanbul'un Beykoz ilçesinde kurmak için çalışmalara başladı.

Türk-Alman Üniversitesi, 2013'ün sonbahar döneminde ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamayı planlıyor. Üniversite binasının tanıtım töreninde konuşan Türk-Alman Üniversitesi'nin kurucu rektörü Ziya Sanal, tam kapasiyle eğitime başladıklarında 5 bin öğrencilerinin olacağını söyledi.

Öğrencilerini Türk, Alman ve diğer uyruklardan seçeceklerini belirten Sanal, ağırlıklı olarak mühendiklik eğitimi vereceklerini ancak ekonomi, hukuk, doğal ve kültür bilimleri bölümlerinin de olacağını vurguladı.

Türk-Alman Üniversitesi'yle iki ülkenin birbirine daha da yakınlaşacağını ifade eden kurucu rektör Ziya Sanal, üniversiteye kabul edilecek Türk öğrencilerin lisedeki not ortalamasına bakacaklarını belirtti. Silivri'de kurulması planlanan Türk-Alman Üniversitesi'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff büyük önem veriyor. Wulff'un geçtiğimiz Türkiye'yi ziyaretinde üniversitenin sembolik temeli atılmıştı.

Türkiye kurulacak üniversitenin inşaat ve diğer masraflarını üstlenirken, Almanya da öğretim görevlisi göndererek, onların maaşlarını ödeyecek.

 

...
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 09:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?