20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

5 yılda 100 milyon $ yatırım

Öğrencilerine ’önce oku, sonra öde’ sistemini sunacak olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut, kampus yatırımı hariç 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti. Hedeflerinin üniversiteyi dünyada ilk 100 arasına sokmak olduğunu açıklayan Erkut, Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in "15 yıl içinde 1 milyar dolar harcanmazsa üniversite başarılı bir yatırım olmaz" sözlerini aktardı. 

KAPILARINI 2008-2009 akademik yılında açmaya hazırlanan Özyeğin Üniversitesi, kampüs yatırımı hariç ilk 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, hedeflerinin üniversiteyi dünyada ilk 100, Avrupa’da ise ilk 20 üniversite arasına sokmak olduğunu açıklarken, bu konuya bakış açılarını Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in şu sözleriyle açıkladı: "Hüsnü Bey 15 yıl içinde 1 milyar dolar harcanmazsa üniversitenin başarılı bir yatırım olmayacağını söyledi. Biz en büyük yatırımımız öğretim kadrosu ve öğrencilerimize yapacağız. Öğrencilerin iş bulabilmeleri ana odağımız. İşletme ve mühendislik fakülteleri sonrası Sosyal Bilimler Fakültesi için de çalışmalarımız olacak."

Bu arada Finansbank’ın, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine mezun olduktan sonra ödemek üzere ’üniversite destekli kredi sistemi’ vereceğine dikkat çeken Erkut, sistemi şöyle anlattı: "Üniversiteden yüzde 75 ve yüzde 50 burs kazanan öğrencilerin yıllık öğrenim ücretinin geri kalanı üniversite destekli karşılıklı burs vererek karşılayacak. Sistem Finansbank işbirliği ile gerçekleştirilecek. Üniversite Destekli Kredi Sistemi ile üniversite, hem öğrencilerin öğrenim gördüğü 5 yıl boyunca kullandıkları kredilerin faizini karşılayacak hem de mezuniyetten sonraki ödeme dönemi için faiz güvencesi vererek, ayda yüzde 1’in üzerindeki faiz ödemelerini üstlenecek."

Yıllık ücret 24 bin YTL

İlk yılında işletme lisans programına 210 öğrencinin kabul edileceği üniversitenin yıllık öğrenim ücretinin 24 bin lira olacağını söyleyen Erkut, Türkiye’de ilk kez uygulanan kredi sistemi ile her öğrenci için erişilebilir olmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin mezuniyet sonrası ödemeleri konusunda bilgi veren Erkut, şunları söyledi: "Özyeğin Üniversitesi’ne yüzde 50 bursla girmeye hak kazanan öğrenciler, burstan arta kalan yıllık öğrenim ücretinin 5 bin YTL’si için, yüzde 75 bursla giren öğrenciler ise geriye kalan yıllık öğrenim ücretinin 3 bin YTL’lik kısmı için kredi alabiliyor. Yüzde 75 burs kazanan bir öğrenci geri kalan 5 bin liralık öğrenim ücretini yıllık 5 bin liradan toplam 25 bin lirayı mezun olduktan 7 yıl sonra ödemeye başlayacak. Yüzde 50 burs kazanan öğrenciler için ise ödeme süresinin 5 yıla inecek. Yıllık 3 bin liralık öğrenim ücreti mezuniyetten sonra en fazla 5 yıl."

İlköğretim okulu yolda

Planlarında Türkiye’de olmayan bir meslek yüksek okulunun da yer aldığını belirten Erkut, bundan sonra yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: "Üniversite yatırımı sonrası ilk öğretim okulu içinde kolları sıvayacağız. Teklifler var, inceliyoruz. Anaokulundan liseye kadar bütün eğitimi verebilmeyi hedefliyoruz. Bunun bizim için en büyük avantajlarından biri de yabancı öğretim kadromuza çocuklarını okutabilecekleri, İngilizce eğitim veren iyi bir imkan sunmak."

Hüsnü Özyeğin en iyisini yapar

ÖZYEĞİN Üniversitesi’ne olan ilginin oldukça yüksek olduğuna değinen Erhan Erkut, ilginin nedenlerini şöyle açıkladı: "Öncelikle yeni bir üniversite olması. Ayrıca Hüsnü Özyeğin’in var. ’Hüsnü Bey ne yaparsa en iyisin yapar’ gibi bir yaklaşım var. Bu da ilginin yüksek olmasında önemli rol oynuyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:01:55
Güncelleme :12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?