28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

92 bin öğretmene zam

Uzman ve başöğretmen olacak öğretmenler önümüzdeki günlerde belli olacak. Uzman ve başöğretmenlerin kasım maaşları zamlı olacak .

Buna göre 92 bin öğretmen uzman, 325 öğretmen başöğretmen unvanı alacak. Uzman öğretmenlerin kasım ayı maaşları 80, başöğretmenlerin ise 160 YTL zamlı ödenecek.

MEB'in öğretmenler için 2004 yılında getirdiği kariyer sisteminden sonra Türkiye, ilk 'başöğretmen' ve 'uzman öğretmen'le kasımda tanışacak. Öğretmenler, eylülde başvurdukları 'Kariyer Basamaklarında Yükselmeye İlişkin Değerlendirme Sınavı'nın sonuçlarını merakla bekliyor. Bakan Çelik, 'Öğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' şeklindeki kariyer basamaklarının öğretmenlerin motivasyonlarını yükselteceğine işaret etti. 

Çelik, uygulamanın ilk meyvelerini önümüzdeki günlerde alacaklarını kaydetti. Öğretmenlerin ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınava ilave olarak sicil ve performansları dikkate alınarak objektif kriterler doğrultusunda değerlendirildiklerini anlatan Çelik, sistemin ayrımcılığa yol açmayacağının altını çizdi. Öte yandan uzman ve başöğretmenlik sertifikaları, bakanlık amblemli ve altın yaldız çerçeveli olacak.

samanyolu
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 11:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?