30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

A.Ü.'de tutuklu sayısı 13

Akdeniz Üniversitesi'nde ülkü ocakları müdavimi saldırganların dışında 5 sol görüşlü öğrenci tutuklandı.

Avukat Ermiş " Ellerinde sadece öğrencilerin koşarken yer aldığı görüntüler var. Onlar da suç ispat etmiyor. İtiraz edeceğiz."


Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da çıkan olaylarda Ömer Ulusoy'un ve Tahir Kara'nın yerleşkede öğrencilere ateş etmelerinin ardından tutuklananların sayısı avukat Munip Ermiş'in verdiği bilgiye göre 13'e yükseldi.

Ermiş 13 kişiden 5'inin sol görüşlü olduğunu söyleyip "Sadece ekranlara da yansıyan görüntülere dayanılarak tutuklandılar. İtiraz edeceğiz" dedi.

Avukat: İtiraz edeceğiz


Akdeniz Üniversitesi'nde başlatılan operasyonda avukat Ermiş'in verdiği bilgiye göre ilk dosya kapsamında 6 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan 3'ü öğrenci değil ve ülkü ocakları müdavimi, diğer üç kişi ise Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören sol görüşlü öğrenciler.

İkinci dosya kapsamında tutuklananların sayısı ise 3. Bu 3 öğrenciden biri sol görüşlü öğrenci. Bugünkü (15 Nisan) üçüncü dosya kapsamında ise 3'ü ülkü ocakları sempatizanı, 2'si sol görüşlü öğrenci olan toplam beş kişi tutuklandı.

Tutuklanan sol görüşlü öğrencilerinin üçünün kendi müvekkili olduğunu söyleyen avukat Ermiş "Öğrencileri suça tahrik, kamu malına zarar ve tehdit suçlamalarıyla tutukladılar. Ellerinde tutuklanan öğrencilerin belli bir kişiye ya da gruba yönelik yaralama ya da saldırı suçlarını işlediklerine dair ispat yok. Sadece bu öğrencilerin yolda koşarken gördüğümüz televizyon görüntüleri var" dedi.

Ermiş öğrencilerin tutuklanmasına itiraz edeceklerini söyledi.

Savcı: "Kız meselesi" değil


Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu ise yaptığı yazılı açıklamada olayın "kız meselesi"nden kaynaklanmadığını söyledi.

"Esas itibariyle üniversitedeki karşıt görüşlü öğrenciler ile bunlardan bir kısmını desteklemek amacıyla dışarıdan kavgaya dahil olan şahıslar arasında çıkan ve kız meselesi ile ilgisi bulunmayan olayların bir daha yaşanmaması ve üniversitede öğrenimin aksamadan sürdürülmesi bakımından, işi okumak olan öğrencilerin meşru müdafaa dışında şiddetin ilkellik olduğu gerçeğinden hareketle ne kadar aykırı olursa olsun, tehdit ve hakaret içermeyen her türlü düşünceye saygılı olmaları, buna karşılık hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kim tarafından gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin her türlü şiddete karşı durmaları, suçların ve suçluların ortaya çıkartılarak hak ettikleri ceza ile cezalandırılacaklarına inanarak, yetkili makamların aldıkları tedbirlere ve kahir ekseriyetin sağduyusuna güvenmeleri gerekli görülmektedir.''

Ulusoy: Keskin nişancıyım


Üniversitede silahını ateşleyen Ulusoy ise ifadesinde “Ülkü Ocaklarında kalıyordum. Üniversitedeki ülkücüler, telefon ederek yardım istedi. Burada ülkücülerin dövüldüğü söylendi. Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Aksoy, hemen Çevik Kuvvet’i aradı. Gereği yapılmadı. Bunun üzerine yerleşkeye giderek olayları önlemeye çalıştık. Ancak karşımızdaki grup kalabalık olduğu için korktuk. Askerliğimi komando yani sniper olarak yaptım, keskin nişancıyım. 9 el ateş ettim, bir kişi de yaralanmadı çünkü; başlarının en aşağı 1 metre üstünden ateş ettim. Amacım korkutmaktı” dedi.

BİA/ Emine ÖZCAN
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?